Gyurkity Péter

Közel a tartalom­szűréshez a YouTube

Pontosabban a Google, amely a videómegosztó portál tulajdonosaként némi késéssel, de hamarosan bevezeti a tartalmak szűréséért felelős rendszert. A részletekről továbbra is hallgatnak, a cég méretével kapcsolatos aggályokat elhárítják.

A keresőcég vezérigazgatója, Eric Schmidt, az NBC riporterének adott interjút, amelyben többek között a tartalomszűrő megoldás is szóba került. Ezzel kapcsolatban Schmidt annyit árult el, hogy a rendszer csaknem elkészült, így közeljövőben várható a portál kiegészítése, természetesen a jogtulajdonosok igényeinek figyelembevételével.

Ennek már tavaly meg kellett volna jelennie, azt követően, hogy a Google 1,6 milliárd dollárért felvásárolta a népszerű oldalt. A keresőcég részéről ígéretet is tettek a megoldás minél előbbi kidolgozására és alkalmazására, ám ez a mai napig nem következett be. Időközben azonban olyan cégek kerültek összetűzésbe a portállal, mint az NBC és a Viacom, amelyek nem kis összeget magában foglaló kártérítési perrel fenyegetőztek, illetve indítottak útjára. A Viacomról Schmidt úgy nyilatkozott, hogy két lehetőségük volt, vagy leszerződnek velük, vagy pereskednek, és bár az előbbit választották, mégis az utóbbinál kötöttek ki.

Az interjú további részében főként a Microsoft aggodalmairól esett szó, amely egyrészt a DoubleClick felvásárlása kapcsán, illetve általában véve a keresőcég méretei miatt fejezte ki ellenérzéseit. Schmidt erre először úgy válaszolt, mintha soha életében nem hallott volna a szoftvercégről, majd komolyabbra vette a figurát és kijelentette, Redmond pusztán a rivalizálás miatt "félti" a Google-t.

Ami a távolabbi terveket és kilátásokat illeti, a vezérigazgató kijelentette, hogy a keresőcég nem fogja leváltani a rádiót és a televíziót, bár néhányan már most erről beszélnek. A napokban több rádióadón is megkezdték a hirdetések értékesítését, a gondolat viszont azon alapul, hogy a Google segítséget nyújthat a rádió és a tévé újabb sikereiben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #8
    Ez igaz, viszont utána az MS meg a Gugli mossa a kezét, ők megvették a cuccot, nekik azt mondták működik, ők nem tehetnek semmiről, ne is zargassa őket jogvédő. Majd szépen beperlik a fejlesztő céget, hogy őket jól becsapták :).
  • sathinel #7
    ) mióta van net azóta kb hetente 3-4 óra TV nézés van a többi net. Ha szeretnék hogy lássak is valamit abból amit elkészítettek akkor tegyék elérhetővé a neten. Szerintem csak a kiadók megnyugatására van hír, hogy ne szórakozzanak velük.
  • Librarian #6
    Esetleg mindkettő... illetve, ha az utóbbi, akkor biztosan hazudik is! :D:D
  • Sir Quno Jedi #5
    Csajk mert aki azt állítja, hogy van atombiztos és full automata megoldás erre a technika jelenlegi állása szerint, az vagy hazudik, vagy csak marketinges...
  • Sir Quno Jedi #4
    Még az a legolcsóbb ÉS hatásosabb! 1000 kicsi sárga ül odahaza távolba és yotubegúglit néz, aztán csekkol.
  • kricsi #3
    felbérelnek 1000 embert aki naponta csak videót nézeget:D
  • Lazarus #2
    puncici detektor v1.337 béta
  • Gerygrey #1
    A Google nem fogja leváltani a rádiót és a televíziót, maga az internet viszont már régesrégen megtette ezt.

    Egyébként kíváncsi leszek hogyan oldják majd meg ezt a tartalomszűrést, mi alapján fog szűrni? Keyword alapján? Az könnyen kijátszható, a videó tartalmát meg milyen szoftver tudja ellenőrizni?