Gyurkity Péter

Saját díjátadón dolgozik a YouTube

A népszerű videómegosztó portál minden nehézség és akadály ellenére újabb tervekkel állt elő. Ezúttal egy saját díjátadóra kerítenének sort, amelyen 2006 legnépszerűbb otthoni alkotásait jutalmaznák.

A pénteken lezáruló szavazásban összesen hét kategória rövid alkotásait véleményezhetjük. Ezek között megtaláljuk a kreatív, inspiráló összeállításokat, a sorozatokat, komédiát, a zenei, illetve kommentáló videókat, amelyeket egy hetedik osztály, a legaranyosabb felvételek egészítenek ki.

"Ha visszagondolunk a 2006-os évre, az online videózás és a felhasználók által létrehozott tartalmak nagy fellendülését látjuk" - jelentette ki Jamie Byrne, a cég marketingrészlegének első embere. Az indulók meglehetősen széles skálán helyezkednek el, hiszen megtalálható itt a 80 feletti nyugdíjas, énekesek, előadók, színészek és tizenévesek is, akik már beleszülettek az internetes korszakba. Saját alkotásaink népszerűsítésére is van lehetőség, a nevezettek - akiket a YouTube emelt ki a felhasználók széles rétegéből - még péntekig beküldhetik új anyagaikat, amelyekkel újabb szavazatokra tehetnek szert.

A Reuters némi iróniával jegyzi meg, hogy a legjobb szerzői joggal védett alkotások kategóriája hiányzik a felsorolásból. Ezzel elsősorban arra utalnak, hogy a cégnek - pontosabban új tulajdonosának, a Google-nak - alaposan meggyűlt a baja a kiadókkal a jogvédő szervezetekkel, amelyek ismételten kifogásolták az engedély nélkül feltöltött anyagok jelenlétét. A Viacom legutóbb 1 milliárd dollárra perelte be a keresőcéget, ami komoly következményekkel járhat, hiszen ezzel a Google anyagi helyzetét is megrendíthetik.

A nyertesek névsorát március 25-én hirdetik ki, őket az alkotások további népszerűsítése mellett egy-egy trófeával jutalmazzák, amelyet azonban eddig még nem lepleztek le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mad mind #3
    Azért ellenben a dohánygyártőkkal, a google bármikor leállíthatja a youtubeot. nagy veszteség lenne a cégnek, de nem akkora mint a perek lennének.
  • Cat #2
    Tévedsz: ha a Viacom sikerrel jár, akkor tucatnyi másik multi is ráveti magát a Google-ra, akkora hatalmas támadási felületet jelent a Youtube. Nem ez a mostani 1 Mrd dollár számít (persze ez is jelentős), hanem a jelenség amit kivált. (Lásd amcsi dohánygyárak esetét, egy ember egészségkárosodás miatti sikeres pere egy egész lavinát indított el).
  • selyem #1
    "anyagi helyzetét is megrendíthetik." lol
    szegény barátom tönkre fogg menni ettöl :)
    csak ugy megjegyzem 11 millárdot $ halmozott fel a 1 év alatt a google. ez 40% os növekedés volt az elöző évhez képpest.
    akki nem hisszi ebben a cikkben olvastam: IT
    4. bekezdés végén