Gyurkity Péter

A CBS-szel erősít a YouTube

A videómegosztó portált egyes szervezetek támadják, eközben azonban gyarapodik a támogatók létszáma. Most a CSB tévétársasággal szeretnének megállapodást kötni a népszerű műsorok sugárzásáról.

A Reuters ezúttal is a Wall Street Journal értesülésére hivatkozva számolt be az egyezség valószínű közeli megkötéséről, ami nem kis eredményt jelenthet az oldal számára. Néhány részletben ugyan eddig még nem tudtak megállapodni, ám ezek tisztázásával elhárulhatnak az utolsó akadályok, és újabb nagykutyával erősödhet a YouTube támogatóinak tábora.

A közelebbről meg nem nevezett forrás szerint a felek egy több évre szóló szerződésről tárgyaltak a közelmúltban, ám ennek pontos időtartamáról nem sikerült megállapodni, ezért elhalasztották a döntést. Egyelőre tehát nem várható komoly áttörés, ám a tárgyalásokat a közeljövőben újból megindíthatják. Addig is némileg visszafogottabb együttműködésre és módszerekre számíthatunk, bár arra nem tér ki a jelentés, hogy ez pontosan mit takar, valamilyen előrelépést az eddigi viszonyhoz képest, avagy minden marad a régiben.

Az biztos, hogy a nagy tévétársaságok és filmstúdiók közül egyre többen törik a fejüket a terjesztési módszerek megújításáról és kiterjesztéséről. Erre kiváló lehetőséget nyújtana a videómegosztó portál, amely idejekorán kiépítette felhasználói bázisát és jelenleg a legnépszerűbb internetes oldalak közé tartozik. A tartalomszolgáltatóknak így nem kellene saját megoldásaikat népszerűsíteniük, a megfelelő feltételek mellet nyugodtan építhetnének a már bejáratott fejlesztésre. Igaz, napjainkban az illegális másolatoktól való félelem is jelentős, a közelmúltban azonban a YouTube több céggel is meg tudott állapodni a feltételekről és tervbe vették a rövid reklámok, valamint a szükséges szűrők bevezetését.

Egyelőre még kérdés, hogy mely benyomások és érzelmek kerekednek felül, de ha a módszer sikeresnek bizonyul, a szórakoztatóipar nyilván nem fogja kihagyni a lehetőséget.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #1
    ööö, a cbs valamikor ősszel leszerződött a youtube-bal.

    http://www.youtube.com/profile?user=CBS

    van bőven cucc.

    most épp az volt a gond, hogy a cbs beintett a youtube-nak, nem?