Berta Sándor

Újabb partnerekkel erősít a YouTube

A világ jelenlegi legnépszerűbb videoportáljának sikerült két újabb szövetségesre találnia. Az új együttműködéseknek köszönhetően az oldalon a zenei videók mellett immár sportfelvételek is láthatók lesznek.

A YouTube igyekszik megfelelni annak a követelménynek, hogy lehetőleg csak a szerzői jog által védett tartalmakat tegyen elérhetővé a felhasználók számára. A portál így próbálja meg elkerülni a vitákat és az esetleges jogi pereket. Az oldal együttműködési megállapodást kötött a Wind-up Records nevű céggel, amelyik így hozzáférhetővé teszi majd zenei videói többségét a YouTube látogatói számára. A kooperáció ráadásul azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók legálisan használhassák fel a Wind-up Records katalógusában található zeneszámok egy részét saját anyagaik elkészítéséhez. A Wind-up Records által képviselt előadók között van például Evanescence és Scott Stapp, a Creed nevű banda énekese.

Emellett a népszerű videoportálnak sikerült megállapodnia az amerikai Nemzeti Kosárlabda Szövetséggel (NBA) is. Ennek köszönhetően a YouTube egy saját NBA csatornát fog létrehozni, ahol az NBA-hez kapcsolódó videók lesznek megnézhetők. A felvételek között lesznek az nba.com videói, háttéranyagok és kiválasztott mérkőzések összefoglalói. Ezenkívül a megállapodás lehetőséget nyújt arra is, hogy bárki feltölthesse az NBA meccsekről készült saját felvételét is. A szervezet azonban fenntartja magának a jogot, hogy a neki nem tetsző videókat letöröltesse.

Mind a Wind-up Records, mind az NBA részesedni fog a jövőben a YouTube reklámbevételeiből. A YouTube az elmúlt hónapokban megállapodott többek között a Digital Music Grouppal, így ezáltal több ezer különböző műsor, elsősorban régebbi sorozat legális terjesztését válik lehetővé a portálon keresztül, ezenkívül szövetségre lépett a Nokiával és hamarosan megegyezhet a CBS-szel is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!