MTI

Előválasztás a MySpace-en

A MySpace közösségi portál amerikai felhasználói jóval a valódi előválasztások előtt, már 2008 első két napján szavazhatnak az elnökjelölt személyéről.

Az amerikai elnökválasztási procedúra sajátos eleme az előválasztás, amelynek során eldől, hogy kik indulhatnak a legmagasabb tisztségért. A pártok nyilvántartott szavazói a helyi választási irodánál adhatják le regisztrációjukat a kiválasztott - demokrata, republikánus vagy egyéb - elnökjelölt-jelöltre, és az alapszervezetek az eredmények függvényében küldenek meghatározott mandátumú delegáltakat a pártok elnökjelölő kongresszusaira.

Az előválasztást nem egyszerre mindenhol, hanem egymás után tartják az egyes államokban. A sort hagyományosan New Hampshire nyitja január végén, február elején. Jövőre először azonban a MySpace online rendez előválasztást, még az igazi szezon kezdete előtt, január első két napján. Tom Anderson, a közösségi portál alapítója szerint "ez lesz az első nagy megmérettetés a jelöltek számára, amelynek alapján lemérhetik, hogyan állnak a versenyben."

Csak Amerikában regisztrált tagok vehetnek részt az eseményen, de egyáltalán nem biztos, hogy az eredmények a valódi erőviszonyokat tükrözik. Az emberek könnyedén regisztráltathatják magukat számtalan különböző néven, bárki teletömheti az elektronikus szavazóládát a kedvenc jelöltre leadott vokssal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!