MTI

DVD-t adtak ki Orbán beszédeiről

Szövetség címmel Orbán Viktor beszédeiről készített DVD-t adtak ki, a filmet szerdán mutatják be a Polgárok Házában.

A filmben az elmúlt néhány év pártelnöki beszédeiből válogatott a szerkesztő, Dézsy Zoltán. Szerepel benne például a 2005-ös nemzeti konzultációs és faluparlamentes országjárás néhány állomásán elmondott beszéd, illetve az idei ősz néhány eseménye, a november 4-i fideszes felvonulás képei, vagy a Kisgazda Polgári Egyesület szintén novemberi országos gyűlésén való felszólalás. A talán nem véletlenül 1956 forintba kerülő DVD extrái között egy esküvőn készült felvétel is van, amelyen a Fidesz elnökét keringőzni is láthatjuk, egy másik videón pedig Orbán Viktor az alcsútdobozi focicsapat 2-es mezében lő gólt egy meccsen.

A mintegy másfél órás DVD fülszövege szerint a felvételeket az alcsúti Fekete Imre anyagaiból válogatták, az amatőr operatőr ugyanis - mint írják - "a falubéli ragaszkodó hűségével, a saját elhatározásából a saját költségén kísérte el és kíséri el ma is kamerájával kivétel nélkül mindenhová a Fidesz elnökét, hogy rögzítse szavait."

A Fidesz központi hivatalaként is szolgáló Polgárok Házában szerdán este mutatják be a filmet, a kiadó Demokrata Videó Televízió közönségtalálkozóján, amelyen közreműködik Siklósi Beatrix, Bencsik András, Kerényi Imre, Matúz Gábor, Pörzse Sándor, Szentmihályi Szabó Péter is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Indigo #56
    Megint kezded ezt a gyerekes szókiforgatósdit? #38-ban is volt egy link, meg #37-ben is - ez utóbbira reagáltam. Az már egy dolog, hogy IMG tagek közt adtad meg a linket, és a képre mutató link helyett az SG automatikusan a képet szúrja be - technikai részletkérdés.

    A nem létező (vagy csak a belemagyarázók által látott) párhuzam nekem nem fáj. Feltünt egyébként a kampányszlogen egybecsengése, de akkor áruld már el nekem, légy szives, hogy miféle párhuzamot von ez H. és Gy. között? Ez a kampányszlogen, lehet hogy nem volt éppenséggel szerencsés húzás (épp amiatt hogy sokan párhuzamokat találnának látni benne, és elkezdenék szövögetni a kis összeesküvéselméleteiket), de a szlogen még csak nem is sugall semmiféle párhuzamot a két politikus között (sem a politikájuk között).

    "Ezen szerinted mi a terelés?"

    A terelés az hogy a lényeg helyett huszadrangú részletkérsésekről (a linkek nemi életéről) kezdtél el dumálni, mintha nem tudnád miről beszélek...
  • Komolytalan #55
    Az nem link, hanem feltöltött kép. #38ban volt pl link, tudod az a kékkel aláhúzott szöveg, amire ha kattintasz megváltozik minden a képernyőn, az a link. A #37 reagálás #31-re, amelyben az illető kifejtette, hogy "diktátorokat meg nem szeressem főleg ha az ő irányítása alatt kéne élnem". Gondoltam én, válaszolok erre egy képre, hogy tessék, ezeket ne szeressed. Mivel a két képen 2 személy van, amelyek közül az egyik diktátor lett a kampánya megnyerése után, és a kettőjük kampányszövege feltűnően egybecseng (meg más is). Ezen szerinted mi a terelés? Vagy csak szimplán fáj a párhuzam?
    Erről beszéltem, hogy a politikában nem jó hinni, mert ha hiszel valamiben, akkor minél mélyebb a hited, annál fájdalmasabb a kiábrándulás. Ha nagyon mélyen hiszel, akkor a nyilvánvalót is elutasítod, minthogy a kiábrándulás fájdalmát elkerüld.
  • Indigo #54
    Ne legyél már ilyen kis álszent... Milyen linkelésre gondolok? Hát #37. Azaz a megalapozatlan hülyeséget te kezdted, és azóta gyuri-papagáj módjára ismételgeted amit leírok... Most erre mit lehet mondani, legfeljebb röhögni tudok milyen szánalmas módon próbálsz terelni.
  • Indigo #53
    "ha meg egy pártelnök hazudna (persze nem hazudik, nincs bizonyíték)"

    Fárasztó vagy ezzel a szókiforgatósdival. Valóban nincs hanganyag, amelyben beismerte volna hogy hazudik (Gyurcsány is csak lebukott az öszödi beszédével, ha nem bukik le, akkor ma nincs a benne ennyire közbeszédben a "hazugság" szó), de nyilvánvaló a hazugsága akkor, amikor a 2006-os választások után (és ismerve a gazdasági helyzetet!) még mindig adócsökkentésről beszél... És erről van hanganyag. Aztán mikor látják, hogy Gyurcsány nem megy, és nem tudnak kiharcolni új választást, akkor befejezték a kampánybeszédüket, és kezüket tördelve beismerték hogy hát mégsem volna helyénvaló a jövő évi adócsökkentés...

    "Ha valamire is reagálasz a hozzászólásomból, az ez legyen: mivel bizonyítod hogy Orbán hazudik?"

    Több nyilvánvaló példát is írtam már, amit - ha nem látsz a dolgok mögé (vagy nem akarsz) akkor - nem fogadsz el (vágatlan hang- és videóanyag híján ), de ez már legyen a te bajod.

    "Én csak mellékesen megjegyeztem ezt, hogy egy egyetemi buli kicsit súlytalanabb, mint egy találkozó másik ország vezetőjével."

    Most erre mit mondjak, örülök hogy megjegyezted, és nem mondtam hogy nem így van... De a terelés mellett azért felfogtad hogy mit mondtam?

    ""Hmm, folyamatos hazudozás az egészségbiztosítási járulékcsökkentésről?"
    Az csökkent, asszem 40->36%-ra, de legdurvábban a társasági adó csökkent, 40->36->18%-ra Orbánék alatt."

    Az akkor volt, amikor ők kormányoztak, és olyan volt a gazdasági helyzet, hogy megtegyék. Én a mostról beszélek. Én - figyelgetve a médiát (persze az abszolút hiteles és kiegyensúlyozott HírTv-t nem tudtam követni :(((), a nyomtatott sajtót - nem nagyon hallottam olyan gazdasági szakértőt, aki hitelt adott volna a fidesz elképzeléseinek...

    ""Orbán féle kampánycsendsértésre felszólító beszéd?"
    Ez továbbra sem hazugság. Nem követendő, csúnya dolog, de nem hazugság."

    A végkifejletben ott van a hazugság valamilyen formában...

    "Konkrétabb arányt hogy akkor hajlottak-e jobban jobbra, mint most balra szerintem nehéz megbecsülni."

    Jó, akkor talán ebben ne is menjünk bele.
  • Komolytalan #52
    ""Egyébként egyátalán nem mind1, mivel a magyar miniszterelnök az országot képviseli. OV meg 1 pártot, amellyel való szimpátia nincs beleírva a személyi igazolványba (még)."

    Aha. Tehát a regnáló miniszterelnök nem hazudhat, de a miniszterelnöki posztra pályázó politikus (aki ha jól hazudik akkor miniszterelnök lesz) az már igen. Működik a kettős mérce..."
    Nem ezt írtam. Azt írtam, hogy amit egy miniszterelnök mond, annak van nemzetközi visszhangja, míg amit egy ellenzékben lévő pártelnök mond, annak nincs. Vagyis ha egy miniszerelnök hazudik, meg kamuzik, azzal odab.szhat akkorát a gazdaságnak, hogy dupla megszorító csomag kell (kiszámolták hogy hányszáz milliárd kárt okozott ezzel, ne tudd meg), ha meg egy pártelnök hazudna (persze nem hazudik, nincs bizonyíték), az jóformán az ország belügye lenne. Ugyebár meg lehet nézni, hogy - ha a botránykört kitágítjuk a hazugságon túlra - akkor mi is ment napokig a BBC vezető hírei között, meg mi nem. Szóval a lényeg, hogy - bár már 20. alkalommal kérem - még mindig nem tudtál konkrét bizonyítékot mutatni Orbán hazugságára. Ha valamire is reagálasz a hozzászólásomból, az ez legyen: mivel bizonyítod hogy Orbán hazudik? Ha ezt a részt kihagyod, akkor olybá veszem hogy csak maszatolsz meg terelsz, és a konkrét kérdést megkerülöd.

    ""Mondjál már olyasmit is, ami megtörtént, nem csak theorycraft/választási kijelentés."

    Ha eleve kettős mércével mérsz (lásd fent), akkor nem tudok _neked_ olyat mondani, amit elfogadsz, hiszen szerinted mindenki más hazudhat csak a miniszterelnök nem... ORbán igérhet adó- és járulékcsökkentést, holott ő maga is tudja mekkora képtelenség, de az nem baj... Ő nem miniszterelnök, ő hazudhat ilyet."
    Nem kettős mérce egy konkrét bizonyíték igénye. Ez pontosan az azonos mérce elve. A tényekben van eltérés, az a kettős: Gyurcsány bizonyíthatóan hazudik, Orbánnál ez nem bizonyítható. Video/hanganyag, vagy bármi olyan írásos anyag, amiben a Viktor állít valamit, és hitelesített. Hajrá.

    ""Hát igen, pár egyetemista tényleg fontosabb, mint az német kancellár, vagy az amcsi elnök"

    Nem Orbán vs. Gyurcsány vitát folytatok, hogy ha mondok valamit Orbánról akkor te még nagyobbat mondjál Gyurcsányról."
    Valóban nem. Én csak mellékesen megjegyeztem ezt, hogy egy egyetemi buli kicsit súlytalanabb, mint egy találkozó másik ország vezetőjével. Azt is leírtam, hogy hazugság itt sem történt, hacsak azt nem vesszük hazugságnak, hogy azt mondta, hogy lehet kampányt sérteni, aztán mégse sértettek. Ergo a tények az állításhoz képest pozitív irányba mutatnak, politikai hazugságra meg nem ez jellemző. Pl másik oldal hazugságában dübörög a lendületben lévő pannon puma az adócsökkentés közben, közben meg 10%+ államháztartási hiány miatt 10-70%-os gázáremelés meg adóemelés, meg a többi már felsorolni is sok. Az más kérdés, és azt alá is írtam, hogy csúnya dolog azt kimondani, hogy a kampánycsendet meg lehet sérteni, de ez nem hazugság. Ha pofánváglak, az nem hazugság. Csúnya dolog, de hazugságot kerestünk, onnan indult a vita.

    "Hmm, folyamatos hazudozás az egészségbiztosítási járulékcsökkentésről?"
    Az csökkent, asszem 40->36%-ra, de legdurvábban a társasági adó csökkent, 40->36->18%-ra Orbánék alatt.

    "Orbán féle kampánycsendsértésre felszólító beszéd?"
    Ez továbbra sem hazugság. Nem követendő, csúnya dolog, de nem hazugság.

    "Fideszes szócsőnek használt állami tv 2002-es választások előtt?"
    Hát nem tom, nem 2002-ben marasztalta el őket az Európai műsorszolgáltatók szövetsége, hanem 2006-ban. Konkrétabb arányt hogy akkor hajlottak-e jobban jobbra, mint most balra szerintem nehéz megbecsülni.

    "Hmm, hmm, hmm... (Persze persze, Orbán nem tudott adócsökkentési törvényt hozni, hiszen nincs pozícióban, de a lényeg ugyanaz.)"
    Nem tom, a kormányzásuk alatt volt adócsökkentés (lásd fentebb), meg volt pl 0% AFA alapélelmiszerre (utánuk 12%, most 20% lett), meg volt lakástámogatási rendszer, ami szuficites lett végelszámoláskor, annyira felpörgette az építőipart (ez elég komoly eredményük volt, Medgyessy is levette a kalapját előtte az emlékezetes Orbán-Medgyessy vitában). Szóval el lehet felejteni dolgokat, de azért azok még tények maradnak.
  • Komolytalan #51
    Csak úgy gondoltam, hogy megalapozatlan hülyeségre a legjobb válasz a megalalpozatlan hülyeség, és attól nagyobbat nem tudtam kitalálni, mint amit te írtál #46-ban. Eleve nem világos, hogy milyen linkelésről beszélsz, merthogy amire válaszoltál, abban a hozzászólásban 1 kanyi link nem sok annyi se volt.
  • Indigo #50
    Mi vagy te, valami papagáj, vagy szajkó? Vagy csak egy egyszerű palimadár?
  • Indigo #49
    "Egyébként egyátalán nem mind1, mivel a magyar miniszterelnök az országot képviseli. OV meg 1 pártot, amellyel való szimpátia nincs beleírva a személyi igazolványba (még)."

    Aha. Tehát a regnáló miniszterelnök nem hazudhat, de a miniszterelnöki posztra pályázó politikus (aki ha jól hazudik akkor miniszterelnök lesz) az már igen. Működik a kettős mérce...

    "Mondjál már olyasmit is, ami megtörtént, nem csak theorycraft/választási kijelentés."

    Ha eleve kettős mércével mérsz (lásd fent), akkor nem tudok _neked_ olyat mondani, amit elfogadsz, hiszen szerinted mindenki más hazudhat csak a miniszterelnök nem... ORbán igérhet adó- és járulékcsökkentést, holott ő maga is tudja mekkora képtelenség, de az nem baj... Ő nem miniszterelnök, ő hazudhat ilyet.

    "Hát igen, pár egyetemista tényleg fontosabb, mint az német kancellár, vagy az amcsi elnök"

    Nem Orbán vs. Gyurcsány vitát folytatok, hogy ha mondok valamit Orbánról akkor te még nagyobbat mondjál Gyurcsányról... A lényeg világos: van különbség aközött a beszéd között, ami egy kocsmában hangzik el füstösképű részeg csavargók előtt, és aközött, amelyik egy kulturált rendezvényen a jövő generáció meghatározó képviselői előtt hangzik el. De úgy látszik ez számodra rögtön semmissé, jelentéktelenné lesz, mihyelyst tudsz valami nagyobbat mondani...

    "Hmm, tavaszi választási kampány előtt januári adócsökkentési törvény? Öszödi beszéd önvallomása? Az Európai műsorszolgáltatók által Állami TVnek titulált MTVn folyó propaganda?"

    Hmm, folyamatos hazudozás az egészségbiztosítási járulékcsökkentésről? Orbán féle kampánycsendsértésre felszólító beszéd? Fideszes szócsőnek használt állami tv 2002-es választások előtt? Hmm, hmm, hmm... (Persze persze, Orbán nem tudott adócsökkentési törvényt hozni, hiszen nincs pozícióban, de a lényeg ugyanaz.)

    "Ugye aki vasárnap reggel van olyan mazochista, hogy felkeljen reggel 6kor azért, hogy némi szűretlen információhoz jusson, azoktól ezt meg kell vonni. Vidéken nincs hírtv"

    Arra az ócska propagandaműsorra gondolsz mint szűretlen hírforrás? Meg a HírTV mint a szűretlen és kiegyensúlyozott hírszolgáltató?
  • Komolytalan #48
    "Nem mindegy hogy egy politikus miniszterelnökként hazudik-e vagy vezető ellenzéki politikusként? Nem látom a különbséget." Arra se adtál bizonyítékot. Egyébként egyátalán nem mind1, mivel a magyar miniszterelnök az országot képviseli. OV meg 1 pártot, amellyel való szimpátia nincs beleírva a személyi igazolványba (még).
    "Orbán egy meghatározó személyiség a magyar politikában, aki azért, hogy megkaparintsa a hatalmat, képes még hazudni is."
    Gyurcsány egy porbafingó kis senki tanácsadó volt 5 éve a magyar politikában, aki azért hogy megkaparintsa a hatalmat képes volt megpuccsolni a fogadott apját (Medgyessy), és azért hogy megtartsa a hatalmát képes volt miniszterelnökként végighazudni az ezt követő 1.5-2 évet (saját szavai, van róla hangfelvétel, stb).
    "Az hogy nem történt kampánycsendsértés, nyilván annak köszönhető, hogy el akarták kerülni a botrányt"
    Ha Marinéninek kereke volna, ő volna a villamos. Mondjál már olyasmit is, ami megtörtént, nem csak theorycraft/választási kijelentés.
    "Ja, és ha jól tudom ezt nem a kocsmában a "haverok" közt mondta, hanem egy kampánygyűlésen, egyetemistáknak... Van egy kis különbség."
    Fletót meg szegény Angela Merkel volt kénytelen megcáfolni ugyebár. Ha nem emlékeznél sajtótájékozatón fletó kijelentette, hogy a német kancellár a támogatásáról biztosította azokkal szemben akik a lemondását követelték, igen-igen, a miniszterelnök meg pár órával később kiadott egy cáfolatot. Besült a hazugság fletónak, nemzetközi szinten is. Hát igen, pár egyetemista tényleg fontosabb, mint az német kancellár, vagy az amcsi elnök (Táncsics börtön visszaadása is csak fletó álmaiban hangzott el).
    "Ha személyi kultuszt a cél, akkor a választók előtt kell hogy tetszelegjen, őket kell meggyőznie/manipulálnia, mert hiába kultikus alak a párton belül, azzal sokra nem mennek."
    Hmm, tavaszi választási kampány előtt januári adócsökkentési törvény? Öszödi beszéd önvallomása? Az Európai műsorszolgáltatók által Állami TVnek titulált MTVn folyó propaganda? Nem véletlen szóhasználat volt, utána el is magyarázta a szervezet elnöke, hogy állami tv az, ami Kínában vagy Kubában van. Meg Magyarországon.
    A szavazatokat meg lehet szerezni, _minél szegényebb az ország annál olcsóbban_. Megfelelően korlátozni kell ehhez a demokráciát. Hiteltelenné kell tenni a PSZÁF-et, a KSH-t, a jegybank elnökét. Ugyammá, jobbos Járay, hülye ez, dehogy lesz 10% az államháztartási hiány év végére. Ki mondta ezt? Minden balos vezető politikus év elején. Mennyi lett a hiány? Na mennyi? Csak nem 10%+? Nembaj, a lényeg hogy Sváby megmondta hogy Járay fideszes, meg az a jóképű műsorvezető is. Ja, hogy az már kormányszóvivő? Hát biztos nem véletlenül ment az mszpsekhez, a tvsek már csak tudják kihez kell húzni.
    Magyar rádióból el kell takarítani a jobboldali vasárnapi reggeli krónika vezető munkatársait mert ugye kiegyensúlyozottság, meg a jegyzet az elavult műfaj (persze a 168 óra megmarad a rádióban, meg Aczél György jegyzete is marad az MTV reggeli műsorában). Ugye aki vasárnap reggel van olyan mazochista, hogy felkeljen reggel 6kor azért, hogy némi szűretlen információhoz jusson, azoktól ezt meg kell vonni. Vidéken nincs hírtv, nézhetik az M1, TV2, RTL-t.

    Ezeket kell tenni, ha valaki önkényuralomra tör. Jól csinálják. De meglesz ennek még a böjtje.
  • Komolytalan #47
    Ha komolyan gondolod amit belinkeltél, akkor ezzel azt bizonyítod, hogy szélsőséges nézeteid vannak és/vagy ostoba vagy.