MTI

Webkamerás közvetítés a pécsi közgyűlés üléseiről

Falra szerelt robotkamerák segítségével folyik az élő televíziós közvetítés a pécsi közgyűlés ülésterméből. A terem átalakítására a városi önkormányzat mintegy 30 millió forintot költött.

Az elmúlt két hónapban megvalósult fejlesztés keretében a robotkamerákon kívül új hangosító és szavazatszámláló rendszert helyeztünk üzembe, valamint felújítottuk a helyiség padlóját, kicseréltük a bútorzatot, s egyebek mellett biztosítottuk a képviselők laptop-elhelyezését, internet-csatlakozását is - mondta az önkormányzat közgazdasági főosztályvezető-helyettese az MTI-nek.

Decsi János közlése szerint a korszerűsítésnek köszönhetően a korábbi, elavult felszereltségű ülésterem ma már a legmagasabb szintű követelményeknek is megfelel. Azzal pedig, hogy a képviselők használni tudják számítógépeiket, a legszerényebb becslések alapján is évente mintegy 10 millió forint papírköltség takarítható meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ProClub #5
    30 millió forint? Ez kb olyan, mint amikor az MTV oldalát 5 millióért akadálymentesítették... csak az alapvető akadálymentességi követelményeknek se felelt meg.

    30 millából remélem, minden négyzetmétert bekameráztak. Mert legalább ennyire elég a pénz.
  • Deffyant #4
    akkor eztán majd nem könyvet olvas, hanem inkább internetezik a tisztelt vezetőség, és ugyan ott tartunk...
  • chase #3
    És mi az elérhetősége a webkamerának? Illene azt is közölni ha már bekerült a hírek közé!
  • AranyKéz #2
    Webkamerák helyett olyan kamerák kellenének amik a zsebekbe látnak be.
  • Atomy #1
    Hát valamit csak kell kezdeni a mi pénzünkkel mikor már nem fér több a zsebükbe. És a bútorok meg a padló kicserélése biztos fontosabb valamilyen szempontból mint a szegénység, munkanélküliség, egészségügy, oktatás, kultúra, infrastruktúra, versenyképesség, vidékfejlesztés, stb...