SG.hu

SAP rendszert vezetett be Párizs

Az SAP bejelentette, hogy Párizs a cég ERP megoldását választotta a város informatikai környezetének modernizálására és az alapvető pénzügyi folyamatok integrálására.

Párizs városa jelenleg működő pénzügyi szoftverét cseréli le a mySAP ERP-re a központi működés rendszerbe foglalására. A "fények városa" a világszerte egyre növekvő számú szövetségi, állami és helyi kormányzatok számát gyarapítja, amelyek az SAP for Public Sector megoldás-portfolióból választanak alkalmazást működésük kezelésére.

A francia főváros az SAP közszervezetek számára kifejlesztett integrált megoldás- csomagját vezeti be, amelynek segítségével jobban átláthatóak lesznek pénzügyi folyamatai, elősegítve ezzel a közalkalmazottakat a közigazgatás fejlesztésében és lehetővé téve, hogy megalapozottabb döntéseket hozzanak a Párizs 2.1 millió lakosát kiszolgáló közigazgatási rendszerben. A rendszer lehetővé teszi a város számára, hogy a francia parlament által nemrégiben elfogadott alkotmányos rendelet által (Loi Organique des Lois de Finances, or LOLF) érintett folyamatokat és gyakorlatokat alakítson ki a közkiadások jobb átláthatósága érdekében.

A kiválasztási folyamat részeként Párizs városának illetékesen számos szoftvergyártót megvizsgáltak és konzultáltak más, hasonló városok vezetésével, akik már SAP-t használnak, többek között Bécs, Madrid, Párizs és Róma önkormányzataival. A francia főváros olyan megoldást keresett, amely az átfogó közigazgatási tapasztalat mellett támogatja majd a városnak a nyílt forráskódú platformok irányába történő elmozdulását is.

"A kormányok a világ minden táján szembesülnek azzal a kihívással, hogy egyszerre kell modernizálniuk és integrálniuk informatikai rendszereiket, amivel egy időben meg kell teremteniük a közigazgatás átláthatóságát is" - mondta el, Léo Apitheker, az SAP igazgatótanácsának elnöke. "A közigazgatási szervezetek egyre nagyobb számban támaszkodnak az SAP-ra. Integrált megoldásaink segítségével Párizs városa egy modern és rugalmas infrastruktúrát építhet ki, amely így valós időben figyelheti és elemezheti pénzügyi rendszerét. Párizsi lakosként kifejezetten büszke vagyok arra a szerepre, amit az SAP fog játszani a kormányzat modernizálási erőfeszítéseiben."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!