SG.hu

SAP szakembereket képeznek a Műegyetemen

A SAP Hungary Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a mai napon ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá.

A megállapodás kiterjed az oktatás és a kutatás - fejlesztés területére, az SAP Labs Hungary kutató-fejlesztő központ humánerőforrás utánpótlásának biztosítására, közös fejlesztésekre, valamint PhD képzésre és doktori ösztöndíjakra is. A megállapodás aláírói szerint a magyar informatikai piacon ma az SAP ismerete az egyik leginkább keresett szaktudás.

A cél az SAP érdekkörébe tartozó, elsősorban termelésinformatikai ill. gazdasági informatikai jellegű, a vállalatirányítási szoftverrendszerek innovatív fejlesztését is felvállaló, az egyetemi oktatók, kutatók, doktoranduszok és hallgatók innovatív alkotó tevékenységének támogatása. A megállapodás keretében a leányvállalat vállalja, hogy távlati terveket készít a gazdasági informatikai képzés jövőjét, esetlegesen a Műegyetemen történő önálló szakként való beindítását illetően, valamint hogy alkalmazott kutatási, illetve kísérleti fejlesztés(eke)t rendel meg az egyetemtől. Az SAP 50 millió forint értékben szoftver licencekkel támogatja az egyetemet, valamint lehetővé teszi továbbá a BME hallgatói számára, hogy részt vegyenek a cég által szervezett képzésekben is.

A vállalat célja, hogy elegendő számú és megfelelően képzett informatikai és gazdasági szakember álljon rendelkezésre a 2005-ben elindult SAP Labs Hungary kutató-fejlesztő központ számára, amely a tervek szerint 2006 végére mintegy 300 szoftverfejlesztőt, közgazdászt, és logisztikust foglalkoztat majd. A BME felnőttképzési programja keretében segíti az SAP foglalkoztatottjainak továbbképzését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!