SG.hu

Közös szoftvert készített az SAP és a Microsoft

Az SAP és a Microsoft Duet szoftvere összekapcsolja az irodai szoftverek és a vállalati szoftver-alkalmazások világát.

A Mendocino projekt az SAP és a Microsoft közös kezdeményezése, amely lehetővé teszi, hogy az Office alkalmazások segítségével gyorsan és könnyen elérhetőek legyenek a vállalatok üzleti folyamatai és adatai. A két cég ma nyilvánosságra hozta, hogy 2006. júniusában kezdik meg a közös termék szállítását. A termék hivatalos neve "Duet software for Microsoft Office and SAP" lesz. 2005 végétől a termék teszt-verziójának előnyeit már mintegy 100 közös ügyfél és partner, közöttük az Atmel és az Infosys is élvezheti. Az SAP és a Microsoft a Duet funkcióinak további tervezett fejlesztését jelentette be, valamint az idei év második felében további üzleti szcenáriókat is terveznek kibocsátani a szoftverhez.

A Duet lehetővé teszi az infomunkások számára, hogy kiválasztott SAP üzleti folyamatokhoz és adatokhoz a már ismert Office környezetben férjenek hozzá. Az SAP alkalmazás ezen funkcionalitása segítségével a Duet-et használó cégek pénzt és időt takaríthatnak meg, növelhetik a folyamat-megfelelés szintjét és hatékonyabb döntéshozatalt valósíthatnak meg azáltal, hogy könnyebben és rugalmasabban férhetnek hozzá dedikált SAP alkalmazásokhoz.

"Amikor az emberek nem tudják, hogy bizonyos információ létezik, vagy csak nincs idejük arra, hogy megkeressék, azt kockáztatják, hogy rossz döntéseket hoznak" - nyilatkozta Mark Levitt, az IDC számítógépes csoportmunkával foglalkozó kutatási igazgatója. "A Duet a Microsoft Office alkalmazások és az SAP vállalati információinak és folyamatainak olyan üzleti szempontú kombinációja, amely segítségével gyorsabbá válik a döntéshozatal, fejlődik annak minősége, valamint növekszik a munkaerő produktivitása. A Duet segítségével a jelenleginél sokkal több, Microsoft Office-ban dolgozó felhasználó tud könnyebben hozzáférni az SAP rendszerhez."

Mintegy 100 ügyfél és partner vett részt a Duet tesztelésében, közöttük az Atmel, amely vezető szerepet tölt be a mikrovezérlők, fejlett logikai eszközök, nem-felejtő memóriák, valamint rádiófrekvenciás komponenesek tervezése és gyártása terén. A Duet költségvetési monitoring támogatási funkcióját alkalmazva az Atmel azt várja, hogy növekszik az adatok átláthatósága, valamint hatékonyabb lesz az információk megosztása a globális szervezeten belül. A cél természetesen az, hogy az üzleti folyamatok hatékonyabbá váljanak és nőjön a szervezet termelékenysége.

A Duet szoftvert az SAP és a Microsoft közösen fejleszti, értékesíti és közösen nyújt támogatási szolgáltatást is. A cégek közös marketing kampányt indítottak, beleértve ebbe a világ vezető üzleti lapjaiban megjelentetett hirdetéseket és egy közös weboldalt (www.duet.com) is, ahol az ügyfelek további információkhoz juthatnak hozzá magáról a termékről, valamint egy közös, 13 várost érintő roadshow-ról, amely 2006. június 13-án veszi kezdetét.

2006. második felében az SAP és a Microsoft két value pack kibocsátását tervezi a Duet-hez, amelyek hozzáadott üzleti szcenárió - támogatást, megnövelt platform-képességeket és nyelvi támogatást tartalmaznak. Ezek a csomagok öt újabb szcenáriót fognak majd tartalmazni az MS Office számára, amelyek a mySAP ERP és a mySAP Business Suite ügyfélkapcsolat-kezelési (customer relationship management, CRM) és beszállítói kapcsolat- kezelési (supplier relationship management, SRM) alkalmazásaiból származnak. Ezek a szcenáriók: toborzás- menedzsment, utazási menedzsment, analitika, beszerzési menedzsment, és értékesítési tevékenység menedzsment.

"A Duet-tel az SAP és a Microsoft olyan emberbarát megoldást kínál közös ügyfeleinknek, amely megnövekedett hozzáférést tesz lehetővé az információkhoz a döntéshozók számára, akik így hatékonyabban dolgozhatnak" - mondta el Jeff Raikes, a Microsoft üzleti divíziójának elnöke. "Emellett a Duet lehetővé teszi mind az on-line, mind az off-line hozzáférést az SAP üzleti folyamataihoz a könnyen használható és szinte mindenütt megtalálható Office környezetből. A Duet a bonyolult feladatokat egyszerűvé teszi, az egyszerűeket pedig könnyűvé. A Duet jelenlegi verziója csak az első eredménye annak a kapcsolatnak, ami remélyeink szerint a két cég közötti gyümölcsöző együttműködéssé válik" - tette hozzá.

"Az SAP és a Microsoft azért dolgoztak együtt az elmúlt 15 évben, hogy elsőosztályú megoldásokat nyújthassanak ügyfeleiknek" - nyilatkozta Shai Agassi, az SAP igazgatótanácsi tagja, a Termék és Technológia Csoport elnöke. "A Duet kiterjeszti ezt az együttműködést, hiszen összekapcsolja az infomunkások által leggyakrabban használt produktivitási környezetet a vállalatok által leggyakrabban használt üzleti alkalmazásokkal. A Duet segítségével az infomunkások jobb rálátással rendelkeznek a vállalati információkra és növekszik hatékonyságuk, aminek eredményeképpen gyorsabb és megalapozottabb döntéseket hozhatnak azáltal, hogy könnyebben hozzáférnek a vállalati folyamatokhoz."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!