Berta Sándor

A jövő virtuális irodája

Új szoftveren dolgozik a Fraunhofer Intézet egyik intézménye és a japán Ricoh. A fejlesztések célja, hogy létrehozzák a jövő intelligens irodáját, amely bárki számára egyszerűen kezelhető.

A Fraunhofer Intézet Kísérleti Szoftver Fejlesztési Intézménye (IESE) és a Ricoh szakemberei azt szeretnék elérni, hogy az irodában található nyomtatók, faxok, fénymásolók és szkennerek minden eddiginél intelligensebbek legyenek. A hálózatba kötött készülékek az új szoftvernek köszönhetően sokkal gyorsabban hajtanák végre a feladatokat és a program minden feladat végrehajtására a megfelelő berendezést jelölné ki.

A Virtual Office of Future (VOF) program előnye, hogy a felhasználóknak nem kellene azzal foglalkozniuk, hogyan, melyik eszközzel tudnak egy képet a legjobb minőségben kinyomtatni, hanem csak azzal kellene törődniük, hogy fotóminőséget szeretnének vagy csak egy átlagos levelet. A keretprogram döntene egy beérkező fax esetében is, automatikusan a cég szabad készülékére továbbítaná az adott dokumentumot, majd erről értesítené a dolgozókat.

A VOF a legfontosabb kérdésekben maga dönt, de meghagyja a felhasználói beavatkozás lehetőségét is. A szoftver az előre beállított szempontokon kívül mindig az adott helyzetben lévő legjobb megoldást választja. "A megoldás már szinte teljesen életképes, apróbb finomításokat kell csak elvégeznünk rajta" - nyilatkozta Dr. Dirk Muthig, a fejlesztések vezetője. A VOF kidolgozásához az IESE és a Ricoh kutatói a Fraunhofer Intézet Product Line Software and Systems Engineering (PuLSE) technológiáját használták fel.

A virtuális irodát a futball-világbajnokság alatt a Kaiserslauternben lévő újságírók is tesztelhetik majd, akik a saját laptopjukról tetszőleges méretű dokumentumokat nyomtathatnak vagy a szövegeiket átküldhetik laptopjukról szállodájuk nyomtatójára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gordonmail #7
    Senki ne sértődjön meg, de valahogy így néz ki a régi mérlegünk
  • Caro #6
    Hát...
    Ha nagyon rá akarjuk fogni, hogy csináltak is valamit, akkor lehet ezt mondani :)
  • gregor #5
    ?
  • BiroAndras #4
    Ebben a szoftverben nem a logikai rész a nagy szám, hanem a kismillió inkompatibilis interfész összehangolása.
  • Caro #3
    AZTA MEKKORA MÁR ÖCSÉM!!!!!
    Mennyi ideig tart megírni egy ilyen algoritmust? 10 perc? Fél óra?
    Több biztosan nem!
    Szerintem elég gyér.
  • bvalek2 #2
    a csupa mássalhangzóból álló hozzászólások a legkirályabbak

    Emélékszik még valaki a Xerox papírmentes irodájára a 80-as évekből?
  • hpteso #1
    pffff