SG.hu

Népszerű az EagleEyeOS a download.com-on

A közelmúltban megjelent biztonsági szoftverek közül a magyar fejlesztésű EagleEyeOS Professionalt töltötték le legtöbbször a download.com oldalairól.

A program a céges adatokat védi a munkatársak hanyagságával, illetve szándékos adatlopásaival szemben. Fejlesztője szerint a szoftver indulásának sikere a frissen megjelent biztonsági szoftverek kategóriájában abban keresendő, hogy olyan problémára kínál megoldást, amely egyre inkább foglalkoztatja az üzleti élet szereplőit.

A külső adathordozók megjelenésével, memória kapacitásuk növekedésével, illetve a perifériák elérésének változatos formáival ugyanis drámaian megnőtt a kiszivárogtatás, adatlopás veszélye az állami és a vállalati szférában. A probléma jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, mint az FBI évi rendszeres felmérése, amely szerint 2004-ről 2005-re éppen ez a fajta bűncselekmény, azaz az adatlopás okozta kárérték növekedett a leggyorsabban számítógépes visszaélések által okozott károk közül.

Az EagleEyeOS-t éppen a belsősök által elkövetett adatlopások megakadályozására fejlesztették ki. A szoftver korlátozza az egyes dokumentumok rendszeren belüli, vagy külső adathordozóra történő mentését, e-mailhez csatolását, vagy nyomtatását, így aki nem jogosult erre, az a titkos fájlokat nem tudja a rendszeren kívülre juttatni. A program emellett minden egyes fájlműveletről naplót vezet, a megnyitástól a copy-paste műveleten keresztül a mentésig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Alfa Of NS #2
    Gyanítom erre is gondoltak a fejlesztők és biztos van rá megoldás. Pl nem csomagolhatod be vagy nyomonköveti a becsomagolás után is a fájlt vagy ilyesmi.
  • noss #1
    és az ellen véd, ha csinálok egy xyz.rar nevű titkosított rar-filet és azt küldöm el emailen?