MTI

Az irodai papír is biztonsági rés

A nyomtatóiparban érdekelt Lexmark felmérése szerint nem a vírusok és a hackerek jelentik a legnagyobb biztonsági kockázatot az informatikában és a nyomtatásban, hanem a papír.

A cég kutatása szerint az irodai dolgozók 25 százaléka hagy bizalmas anyagokat az íróasztalán, 49 százalékuk pedig a nyomtatótálcán felejt bizalmas vállalati vagy munkatársi információkat tartalmazó dokumentumokat. A Lexmark egy több mint 1.000 európai irodai alkalmazottra kiterjedő vizsgálat alapján közölte: az alkalmazottak 8 százaléka átnézi a mások által a nyomtatótálcán hagyott iratokat, 7 százalékuk pedig általában papírhalmok alá rejti íróasztalán a kockázatos vagy bizalmas iratokat.

A vállalat szerint mindez azért is fontos, mert az európai irodai dolgozók 33 százaléka hatásosabbnak és fontosabbnak tartja a papíralapú dokumentumokat, mint az email-t vagy telefonon keresztüli kommunikációt.

A kutatás szerint az irodai alkalmazottak nem mutatnak nagyobb érzékenységet saját személyes adataik és dokumentumaik biztonsága iránt sem: 41 százalékuk felejti a nyomtatótálcán a kinyomtatott önéletrajzát, s 40 százalékuk hagy szanaszét személyes információkat önmagáról. A Lexmark ezért egyebek mellett azt ajánlja, hogy a cégek olyan munkacsoportos nyomtatókat telepítsenek, amelyek csak egy személyes azonosító, PIN-kód beírása után nyomtatják ki a felhasználók számára dokumentumokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegyikecske #4
    egyetértek, teszkó gazdaságostól meg amugyse várjál sokat, a többi még drágább, gondolkozz inkább utántöltött patronokba (mármint #1)
    Amugy nem egészen értem h minek egy nyomtatóhoz pin kód meg azonosító? ha vki ki akar nyomtatni vmit (amit nem lenne szabad) akkor max odateszi addig a saját nyomtatóját, ha pedig az nyomtatná ki akinek kell, akkor pedig csak nyűg ez az azonosítgatás sztem
  • zoland #3
    A többivel se jársz jobban. Ha olcsó a nyomtató, drága a patron. Ha a patron olcsó, akkor drága a nyomtató. Ha mindkettő olcsó, akkor a fejet kell havonta cserélni, ami viszont piszok drága.
  • Faterx #2
    Ez a Lexmark a bagoly mondja verébnek
  • BlueGold #1
    És ezeket a "szupi biztonságos" nyomtatókat lehetőleg a Lexmark-tól vegyék meg :-)
    Nálam a Lexmark a Multifunciós 16.000 Ft Tescoban forgalmazott csoda masnájával elkapálta magát ( cucchoz 3! laphoz elegendő festéket mellékeltek ) a szines patron 7,500 a fekete 7000.