Napi Online

Optimistán kezdi az évet a Synergon

A 2005-ös adózott eredményt és az elmúlt három év fejlődését egyaránt impozánsnak nevezte Száray Lóránt, a Synergon vezérigazgatója a gyorsjelentés utáni sajtótájékoztatón.

Bár az első három negyedév nem az elképzeléseknek megfelelően alakult, az év utolsó negyedében sikerült teljesíteni a kitűzött célokat. A csoport az éves árbevétel 37 százalékát és a nyereség több mint 70 százalékát az utolsó negyedévben termelte meg. Összességében jól teljesítettek a külföldi leányvállalatok, a cseh Infinity a reorganizációnak köszönhetően az utolsó negyedévben már nyereséget termelt. Rövidesen változások lesznek a társaság vezetésében: Száray regionális vezérigazgatóként folytatja munkáját, a magyarországi tevékenységet pedig új vezérigazgató vezeti majd.

Czakó Ferenc, a társaság elnöke a 2005-ös tőzsdei szereplés kapcsán az árfolyam közel 50 százalékos emelkedését és a papír kiugróan magas likviditását emelte ki. Czakó a versenytársakhoz mért relatív alulértékeltségre utalva 2006 végére 800-1000 forintos árfolyamot is reálisnak tart. Az idei évre megfogalmazott tervek között 10-15 százalékos árbevétel-növekedés, 300 millió forintos nettó eredmény és az Infinity nyereséges működtetése szerepel.

Az év második felében jelentős állami megrendelésekben bízik a társaság, amennyiben kezdetét veszi a régóta halogatott egészségügyi reform. Az akvizíció nélküli tavalyi év után idén a társaság tervei között szerepel egy legalább másodvonalbeli cég megvásárlása. A célpontok között 4-20 millió dollár árbevétellel rendelkező és 40-100 főt foglalkoztató szlovák és román társaságok szerepelnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!