SG.hu

Sávszélesség-bővítésre készül a Magyar Telekom

A Synergon Informatika Rt. Harmonic típusú optikai CWDM berendezéseket szállít a Magyar Telekomnak. A több fázisban zajló eszközszállítás eddigi megrendeléseinek értéke már meghaladja az 1 milliárd forintot.

A 2005-ben aláírt keretszerződés értelmében a Synergon, mint a Harmonic hivatalos magyarországi viszonteladója optikai berendezéseket szállít a Magyar Telekom országos hálózatának fejlesztéséhez. A leszállított berendezések, valamint az egyéb kiegészítő eszközök lehetővé teszik a Magyar Telekom hálózatának sávszélesség-növelését.

A Magyar Telekom egyik fontos stratégiai célja, hogy tovább növelje a szélessávú internetpenetrációt: 2006 végéig a szélessávú hozzáférés előfizetőinek számát 600 ezerre kívánja bővíteni. Emellett kiemelt figyelmet kíván fordítani az ADSL szolgáltatás folyamatos fejlesztésére is. Következő lépéseként az ADSL2 technológia alkalmazását és országos elterjesztését tervezi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AranyKéz #8
    Naná hogy fejleszt a fatáv, parázik hogy beteszi a lábát a konkurencia.
  • Cat #7
    nagyon erősen kétlem, hogy igaz lenne, de ha igy van, ezentul a 700 megás divx/xvidekről áttérek a 4 gigás DVDkre :)
  • SPQR3 #6
    Ez csak pletyka, de azt hallottam hogy a Classic 9/1.5Mbit lesz, korlát nélkül.
  • Johnny d #5
    és akinek 384 van???
    suckmedolby(tmobiletelekom stb)
  • klastrom #4
    És mikortól lesz pontosan ??
  • raingun #3
    Szerintem a sávszélesség bővítés csak technikai, ez ne jelenti a lakossági piacon lévő csomagok autómatikus sávszélesség bővítését.
  • quentit #2
    Úgy legyen! :) Én is chellós vagyok (chello plusz) és jó lenne egy sávszélesség és letöltési korlát limit emelés. Mondjuk úgy 8 MBit/sec és 100 GB/hónap megfelelne. Classicnál meg mondjuk 4 MBit/sec és 50 GB/hónap.

    Nekem is az az érzésem hogy vannak még tartalák a hálózatban, de a gyakorlatban sajnos nem olyan egyszerű az emelés mert biztos lesznek területek ahol nem bírja majd a hálózat...

    De valahol külföldön olvastam h 8 MBit-et is szolgáltat a chello, úgyhogy annyit biztos elbír a hálózat. Az újjabb emelésre viszont készülniük kell majd SZVSZ, nem tudom hogy tudják-e majd 10 MBit/sec fölé tornászni a sebességet...
  • Hegyikecske #1
    ha sávszélt bővít, az nekem csak jó, mert akkor a chello is bővít, mert még van kerete rá :)