SG.hu

IP alapú kamerás megfigyelőrendszer a Démásznál

A Synergon Informatika Rt. és alvállalkozói IP (Internet Protokoll) alapú kamerás megfigyelőrendszert telepítettek a DÉMÁSZ Rt. szegedi telephelyein.

A júliusban kiírt meghívásos pályázat nyerteseként a Synergon és alvállalkozói telepítették a Démász Rt. telephelyeinek távoli megfigyelését lehetővé tevő IP alapú biztonsági kamerarendszert. Az októberben aláírt szerződés értelmében öt szegedi telephelyen történt telepítés. A jelenlegi, december 31-ig tartó próbaüzem után a Synergon szakemberei biztosítják a folyamatos terméktámogatást is.

Az IP alapú kamerarendszerek a DÉMÁSZ informatikai hálózatán keresztül kommunikálnak a központtal, ahol az idegenek beléptetése, a rendkívüli események kezelése, a vonuló szolgálatok és a saját személyzet irányítása is történik. Az üzembe helyezés során a vállalat szakemberei az áramszolgáltató közreműködésével illesztették a rendszert a társaság belső hálózatára. Az eseményvezérelt megjelenítés miatt a biztonsági rendszer adatforgalma nem terheli jelentősen a cég informatikai hálózatát, így nem lassítja annak működését. Az IP alapú adatátvitel költséghatékony megoldás, mivel nem szükséges külön hálózatot kiépíteni a biztonsági megfigyelőrendszer számára. Szintén költségmegtakarítást eredményez az IP kamerák felhasználásával biztosított adat és hangátviteli lehetőség, aminek segítségével sorompók távvezérlése, valamint beléptetési feladatok is elláthatók a központból.

A DÉMÁSZ három szakaszban kívánja bevezetni az IP kamerás megfigyelőrendszert az összes telephelyén, így várhatóan 2006 - 2007 során több területi központjában és alállomásainál is hasonló rendszert vezetnek be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tudatlanka #2
    Meg álláshelyek megszüntetése.....
  • fflx #1
    Mokasak ezek a nem kellett kabelezni es ezert ezzel penzt sporoltunk meg dumak. (mert altalaban az ilyen sporolasnak a tobbszoroset szoktak igy kifizetni most szerintem pl a kamerakra)

    de persze nagyban ezek mar csak igy mennek