Figyelőnet

Mastercard biztonság a netes vásárlásoknál

Új biztonsági program terjesztésével motiválja a kereskedőket a MasterCard arra, hogy tegyék lehetővé az online vásárlásoknál a bankkártyás fizetést. Az úgynevezett SecureCode alkalmazásáért a kártyatársaság alacsonyabb díjakat számít fel.

A MasterCard International új, az egész világra kiterjedő biztonsági programot indít el, melynek célja, hogy korszerű eszközöket és megfelelő motivációt biztosítson a bankkártyát interneten elfogadó kereskedők részére ahhoz, hogy a vásárlói adatokat minél biztonságosabban kezelhessék - közölte a kártyatársaság.

Az internetes áruházak számára nehézséget jelent az, hogy a bankkártyák elfogadásakor sem a vásárló aláírása, sem a bankkártya mágneskártyája nem áll közvetlenül rendelkezésre. A MasterCard SecureCode erre a problémára nyújt megoldást, hiszen a rendszer a káryát használó személy jogosultságát és a lehívásra kerülő összeget is ellenőrzi. Ez valójában egy olyan, a kereskedő honlapján futó program, amely a vásárlóval és a kártyakibocsátó bankkal kommunikál. Amikor internetes környezetben fizetésre kerül a sor, egy ablak jelenik meg a számítógép képernyőjén, amely az előzőleg bankban regisztrált személyes kód megadását kéri a vásárlótól. A kibocsátó bank ellenőrzi a kódot és a lekért összeget, majd jóváhagyja tranzakciót.

Az új program keretében a kártyatársaság világszerte kedvezőbb anyagi feltételek mellett teszi elérhetővé a SecureCode használatát. A technológiát használó internetes kereskedők alacsonyabb díjat fizetnek a kártyás tranzakciók után mint azok, akik nem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!