Napi Online

Rossz kép a magyar e-kereskedelmi kultúráról

Mint korábban irtuk, megnyitja online-szoftveráruházát a SaveAs Kft. A társaság közleménye szerint a világ egyik legelismertebb szolgáltatójával kötött szerződést termékeinek online árusítására. A miértre egyszerű a válasz, Magyarországon nem adottak a nemzetközi online értékesítés technikai feltételei.

Nem talált megfelelő online értékesítési lehetőséget Magyarországon a napokban debütáló EagleEyeOS szoftverének a SaveAs Kft. A társaság az EagleEyeOS-t eleve a világpiacra szánta, ezért várható volt, hogy együttműködnek valamelyik erre szakosodott nemzetközi szolgáltatóval. "Ennek ellenére megpróbáltunk online értékesítési lehetőségeket felkutatni idehaza is. Sajnos ez reménytelen" - nyilatkozta a NAPI Gazdaságnak Meksz Dezső, a SaveAs Kft. ügyvezető igazgatója. A cégvezető sajnálatosnak tartja, hogy Magyarországon nem alakult ki a nemzetközi online értékesítéshez szükséges megfelelő technikai, banki háttér.

A társaság számos bankot megvizsgált, és többel tárgyalt is, de csak egy pénzintézet volt nyitott arra, hogy a világhálón bonyolítandó, háromféle pénznemben történő értékesítéshez pénzügytechnikai hátteret biztosítson. Sajnos ez az ajánlat sem közelítette meg a külföldi partnerét. A cégvezető szerint a hasonló színvonalú szolgáltatások hiánya rossz képet fest a magyar internetes kereskedelmi kultúráról.

"Vagy arról van szó, hogy kevés a külföldön is versenyképes új fejlesztés, vagy arról, hogy a magyar online értékesítés csak kullog a világ után" - nyilatkozta Meksz. Az ügyvezető szerint számos olyan szervezet van Magyarországon, amely érdekelt lehetne egy olyan magyar értékesítési felület létrehozásában, ahol ellenőrzött minőségű szoftverek adhatók el, és amely biztosítja a lebonyolítás teljes infrastruktúráját a számlázástól a pénzforgalomig. A világpiacon ennek feltételeit megteremtették a szereplők. Egy olyan kicsi piacon, mint a magyar, egy ilyen webáruház nagyban hozzájárulhatna az új szoftverek ismertté tételéhez és az ehhez szükséges pénzügyi szolgáltató kultúra megteremtéséhez - véli Meksz.

Az EagleEyeOS lehetővé teszi, hogy az üzemeltető a rendszerben keletkező dokumentumok számára a hozzáférési jogok és az engedélyezett vagy tiltott fájlműveletek tetszőleges kombinációjából karanténokat hozzon létre. A karanténban tárolt fájlokon mindenki csak olyan műveletet végezhet, ami számára engedélyezett. Tiltani lehet a módosítástól a copy-paste és a külső adathordozóra történő másolási funkciókon keresztül a nyomtatásig bármit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!