Gyurkity Péter

A kínai kalózokat szorítaná vissza az USA

George Bush amerikai elnök új poszt létrehozásától reméli a kalózkodás elleni erőfeszítések megújulását - a legfőbb cél a kínai kalóztevékenység teljes visszaszorítása, ami meglehetősen ambíciózus terv.

Erről számolt be pénteken az amerikai Kereskedelmi Minisztérium közleményében Carlos Gutierrez kereskedelmi miniszter, aki leszögezte, hogy a mozifilmektől az autóalkatrészekig minden hamis termék ellen küzdeni fognak. "Az intellektuális tulajdon ellen elkövetett bűncselekmények világszerte súlyos problémát jelentenek. Számításaink szerint az amerikai vállalatoknak mindez évente 250 millió dollárjába kerül" - jelentette ki a miniszter.

Kiemelte, hogy az Egyesült Államok számára rendkívül fontos az innováció, a folyamatos fejlődés, ezért nem engedhetik meg a szabadalmak, a találmányok semmibevételét. George Bush a nemzetközi színtéren fellépő új program vezetésével Chris Israelt, a minisztérium egyik magas rangú beosztottját nevezte ki, aki korábban a Time Warner alkalmazásában állt, így rendelkezik némi tapasztalattal ezen a téren. Egyik fő célja a kínai kalózkodás visszaszorítása lesz, ami nem könnyű feladat, hiszen az ázsiai országban 90 százalék körülire becsülik a másolt szoftverek, filmek, albumok arányát.

Bár a kommunista hatalom a hónap elején fokozott harcot hirdetett a jogsértők ellen, sőt, a nemzetközi spamellenes szövetséghez is csatlakozott, az országban bőven van még mit tenni. "Célunk, hogy nullára csökkentsük a kínai kalózkodást" - jelentette ki magabiztosan Gutierrez, elismerve, hogy ez minden bizonnyal hosszú időt vesz igénybe. Ezzel azonban nem az ázsiai óriás gazdaságát szeretnék támogatni, hanem a hazai vállalatokat, mivel az idei év gazdasági mutatói nem éppen a legbiztatóbbak.

Kérdés, hogy a kalózkodás visszaszorítása - amelynek teljes megszüntetésére természetesen nincs esély - mennyiben támaszthatja fel az amerikai gazdaságot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Praetor #42
    "A kínai kalózokat szorítaná vissza az USA..."

    én meg az amerikai spammereket. De nem vissza, hanem falhoz, mondjuk úthengerrel.
  • mrzed001 #41
    Erről nekem mindíg ez a cikk jut eszembe:

  • megrab #40
    A múlkor azt mondták a fájlcserélőket a terroristák csinálják, hogy tönkretegyék az amerikai gazdaságot.

    Ezek szerint az Al-Kaida új székhelye Kína.

    Jön a 3. Világháború!!!
  • Atyus #39
    Bush-nak az a politikája, hogy alapvetően igaz dolgok mögé bújtatja a hatalmi törekvéseit.
    Kínával még úgy se háborúztak..

    Mellesleg a Kínaiak igen nagy részben hozzájárultak ahoz, hogy az európai és az amerikai temékek és munkaerők teljesen elérékteledjenek !
    aki nem hisz, az megjen el egy TESCO-ba, vagy bármilyen nagyobb áruházba, s láthatja, hogy olyan árakért az EU-ban elő sem lehetne állítani.
    Hogy lehet előállítani pl. egy hordozható kis tv-t 5.000 ft-ért, hogy még nyereség is legyen rajta ?
    De mondhatnék más is. Ez a folyamat már eléggé kritikussá vált, s nemcsak nálunk, de külföldön is a mindenki tartozik mindenkinek című effektus kezdi elérni a küszöbértéket, s nemsokára elindul a nemzeti csődhullám, s ezt követve a háború is.
    Ha már Tom Clancy is írt erről, akkor biztosan van igazság benne !
  • BiroAndras #38
    "Nyaugaton szabad rablás folyik, áruknak, szolgáltatásoknak az egekig emelték az árait, és azzal sem törődnek, hogy az egyszeri munkás nem tudja megvenni a betevőt, mert a gazdagokon is halálra tudják magukat a cégek keresni."

    Ennek szerintem ellentmod az, hogy a termékek jelentős része a tömegeknek készül.
  • Tetsuo #37
    LOL ekkora baromságot, Nostradamus soha nem írt hasonlót sem..
  • onimusha #36
    Skarev szinte szívemből szóltál
  • Skareb #35
    Sziasztok!

    Nekem erről az véleményem hiába küzdenek a kalózcuccok ellen, mert mindig lesz olyasvalaki aki kalózcuccukat készít... ( Sajnos... :( )
    Ebben az a szomorú hogy nem csak Kínában készítenek kalózcuccokat...

  • strogg #34
    Gyerekek, nehogy má komolyan höbörögjetek:)

    Én személy szerint igen jót mulattam ezen a kis íráson:)
    Bush egy balfa*z, és helyeknént nagyon vicceseket mond:))))))
  • irkab1rka #33
    "Kiemelte, hogy az Egyesült Államok számára rendkívül fontos az innováció, a folyamatos fejlődés, ezért nem engedhetik meg a szabadalmak, a találmányok semmibevételét."

    Na ezt nevezem én csúsztatásnak. Ki mondta, hogy a szabadalmak elősegítik az innovációt? Azt segítik elő, hogy valaki BIRTOKOLJA az innovációt és másokat
    a/ megakadályozzon annak használatában
    b/ több pénzt szedjen be, mint amennyibe neki került az innováció.

    Ez a rendszer hosszú távon életképtelen, kérdés, hogy a hosszútáv mit jelent ezúttal?