JohnnyCage

Jelentős változtatások várhatók az Internet Explorerben

A szoftveróriás Microsoft a közeljövőben várhatóan jelentős módosításokat hajt végre az Internet Explorer webböngészőben, miután a chicagói bíróság 520 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezte a céget egy szabadalomsértési perben.

A World Wide Web Consortium (W3C) konzorcium közleménye szerint a redmondi (Washington) székhelyű óriáscég várhatóan jelentős módosításokat fog végrehajtani Internet Explorer webböngésző szoftverében. A tervezett lépés hátterében az a per áll, amelyben az Eolas Technologies több szabadalmának megsértésével vádolja a Microsoftot.

A chicagói bíróság augusztus közepén mintegy 520,6 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezte a szoftvercéget, amely az ügy kapcsán feltételezhetően el fogja távolítani a népszerű webböngésző szoftverből az Eolas szabadalmait tartalmazó plugineket, appleteket és sciptleteket.

"A Microsoft jelezte, hogy nagyon rövid időn belül jelentős módosításokat hajt végre az Internet Explorer webböngésző szoftverben a bírósági ítélet kapcsán" - közölte Steven R. Bratt, a W3C egyik vezetője. "Ezek a változások rengeteg weboldalt érinthetnek. A W3C egyelőre azonban nem rendelkezik konkrét információval arról, hogy a webes eszközök fejlesztőinek milyen irányvonalat kellene követniük a jövőben" - folytatta Bratt.

A Microsoft, amely a W3C tagja, hivatalosan egyelőre nem jelentette be a tervezett módosításokat, bár Jim Desler, a cég szóvivője közölte, hogy a társaság elővigyázatossági lépéseket fog tenni az ítélet kapcsán. A konzorcium augusztus 19-én tárgyalt a bíróság ítéletéről, amely szerint egyes, az Internet Explorerben alkalmazott technológiák az Eolas Technologies szabadalmát képezik.

A Microsoft a szóban forgó technológiákat minden bizonnyal el fogja távolítani a webböngészőből. Ez az IE 95 százalék fölötti piaci részesedését tekintve azonban komoly változtatásokat tehet szükségessé a weboldalakban is. A szoftveróriás és a W3C konzorcium azonban egyetért abban, hogy a módosításokat lehetőség szerint úgy kell elvégezni, hogy az a legkisebb hatással legyen más webes szoftverekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rushman #47
    "Mi olyat tud a sexploder, ami miatt olyan nagyon szeretni kellene?"

    én nem mondtam, hogy szeressük, csak azt, hogy nem hulladék
  • TSL16b #46
    Nono! Ha valaki ingyen mondana egy új kódot a riasztódhoz (kicserélné a zárbetétedet, stb.), élnél az ajánlattal? Mi olyat tud a sexploder, ami miatt olyan nagyon szeretni kellene?
  • Pheel #45
    Látom te is felfogtad miről beszélt...

    Te még soha semmit nem gépeltél el?
  • CAD #41
    Tovabba:

    Charles Simonyi, a Microsoft szoftverfejlesztésének vezetõje (Elte-n, Bme-n tanitottot, tobeekozott o alkotta meg az u.nevezett programozasi konvenciok egy fontos reszet: http://web.umr.edu/~cpp/common/hungarian.html.

    Vagy: Kemény János György (BASIC programnyel)

    De rengeteg tudos van aki vezeto poziciot tolt be az ms-nel de mellette tanit, vagy tanitott kulonbozo nagy nevu egyetemeken, akar szamitastechnikaval, akar mas temaban (es most nem szociologiara gondolok).

    MS eddig csak szart adott ki? - naaaa... ezt el se kezdjuk.

    Ez az ellop vagy megvesz pedig... brr, miert vagy(tok) ilyen beszukultek, uristen.

  • rushman #40
    azért nem hulladék, nézve azt is, hogy ingyenes
  • rushman #38
    háááááát.....szükség is van rá
  • TSL16b #31
    Nehéz ezt mondanom, de ezúttal nem valószínû a lopás. Ha te csinálnál böngészõt, te is feltalálnád a szóbanforgó dolgokat, aztán jönne Legolás és perelne, mert õ már kitalált valami hasonlót valami egészen más feladathoz, ám azon nyomban nem volt rest jó tágan levédetni. Most a MS szopott be, meg mindenki, aki ilyeneket csinál.

    Optimalizálni csakis W3C szabványra szabad.
  • CAD #30
    Nem tudjuk mi fog valtozni benne, lehet semmilyen hatassal nem lesz a mai weblapok nagy reszere (foleg h tenyleg ilyen active-x-s dolgok fognak modosulni).

    Miert hiszi mindenki azt, hogy msnel tok hulyek dolgoznak, meg hogy csak lopnak... pedig magyarorszag (hasonloan tobb mas orszaghoz) informatikai kremje (gondolok itt neves tudoskokra - akik pl: elte-n, bme-n tanitanak) nem egy az ms-nel is vezeto funkciot toltott/tolt be...
  • zippofcy #24
    Az utobbi 15 evben a kovetkezo szoftvereket vettem meg, vagyis osszesen ennyi a jogtiszta:
    Counter-Strike: 3500 Ft (egy ev jatek utan ennyit megert) 2xDAoC: 2x9500 Ft (csak jogtisztan lehet jatszani) 2xSI: 2x5000 Ft (DAoC kiegeszito)
    Minek fizessek azert amiert nem muszaly? A magyar fizetesek is ezt a peldat kovetik: csak eppen arra jok hogy ne haljon ehen az ember. Kivetel a kulfoldi erdekeltsegu cegek, meg a politikusok illetve ezek klienturaja. De ez utobbiak az allamtol lopjak a penzt.
  • TSL16b #23
    Beágyazott kisalkalmazások, scriptletek (ActiveX), mozgó imagemapok. Ezek terén várhatók a változások.

    http://www.eolas.com/zmapress.htm