Gyurkity Péter

Másolásvédelmi céget vehet a Microsoft

A korábbi megállapodással ellentétben a Thomson is részt vállal a másolásvédelmi technológiák fejlesztésével foglalkozó ContentGuard felvásárlásából, ami a szakértők szerint enyhíteni fogja az Európai Unió ellenérzéseit.

Az új szerződés alapján a három cég egyenlő arányban osztozik a vállalaton, és a jövőben együttműködnek az új technológiák kidolgozásában. A megállapodás új helyzet elé állítja az Európai Bizottságot, amely augusztusban trösztellenes kifogásokra hivatkozva indított vizsgálatot a felvásárlás ügyében, és ellenezte a Microsoft és a Time Warner közös befektetését. A bizottság szerint ugyanis a felvásárlás révén a Microsoft jelentős előnyhöz jutna a média lejátszók terén, és ellehetetlenítené a konkurens vállalatokat. A Thomson betársulása azonban enyhítheti az európai aggodalmakat, és puszta jelenlétével garanciát jelenthet arra nézve, hogy a Microsoft nem él vissza előnyös helyzetével.

"Bízunk abban, hogy az Európai Bizottság pozitívan reagál a bejelentésre, de szeretném hangsúlyozni, hogy a bővítésre nem emiatt került sor. A megállapodás ugyanis számos egyéb előnnyel jár" - jelentette ki Ron Grant, a Time Warner alelnöke. Az alelnök elmondása szerint a Thomson - amely hosszú ideje gyümölcsöző kapcsolatot tart fenn a Time Warnerrel - óriási tapasztalatával és saját technológiáival elősegítheti a ContentGuard sikerét.

A megállapodás pénzügyi részleteit azonban nem hozták nyilvánosságra, és egyelőre nem lehet tudni, hogy a bejelentés mennyiben befolyásolja az Európai Bizottság végső döntését, amelyet január 6-án hirdetnek ki. "Már értesítettük a bizottságot a fejleményekről" - jelentette ki Dirk Delmartino, a Microsoft szóvivője. "Azt azonban nem tudjuk, hogy a bejelentés milyen hatást gyakorol a bizottság tagjaira."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jimmyke #2
    Ha a M$ elkezd komolyan terjeszkedni, itt kő kövön nem marad.
  • Razgon #1
    "A Thomson betársulása azonban enyhítheti az európai aggodalmakat, és puszta jelenlétével garanciát jelenthet arra nézve, hogy a Microsoft nem él vissza előnyös helyzetével."
    Hát persze, sőt Jézust nem feszítették keresztre, és a Mikulás is létezik.