SG.hu

Az FBI tart a terrorista hackerektől

[E-kereskedelem] Az egyelõre csak kelet-európai országokban hasznot hajtó, hackelésre és személyazonosság-lopásokra alkalmatos eszközök egy USA elleni támadást is segíthetnek, amennyiben terroristák kezébe kerülnek - mondta el az FBI illetékese.

Steve Martinez elmondta, hogy az internetes bûnözés már nem a tizenévesek próbálkozásairól szól, hanem szervezett bûnbandák mûve. Az internetes biztonságot középpontba állító konferencián Martinez úr azt is hozzátette, hogy az egyre ügyesedõ hackerek által használt eszközök és módszerek az amerikai gazdaság és infrastruktúra megbénítására is képesek, terrorcselekmény részeként. Félõ, hogy a terroristák akár hackerek segítségét is igénybe vehetik a forrásteremtéshez és toborzáshoz, illetve egy alacsony kockázatú támadáshoz. A Miami-ban zajlott konferencia elsõsorban a "phishing" problémájával foglalkozott, melynek szenvedõ alanyait személyes adataik kiadására veszik rá a bûnözõk. A trükknek a rászedett felhasználók hitelkártyája, bankszámlája, netán személyazonossága eshet áldozatul.

Az Egyesült Államokban nem jellemzõ a hagyományos szervezett bûnözés internetre történõ szivárgása, így aggodalommal figyelik a kelet-európai bandák virágzó on-line tevékenységét. A célpontok közt nem válogatnak a bûnözõk, így ténykedésük olyan méreteket öltött, hogy egy-egy ellopott hitelkártya-információ ára ma már nem több néhány centnél. Az FBI együttmûködésre kívánja rávenni az egyes országok hatóságait az on-line bûnözéssel való leszámolás érdekében. Az illetékes amerikai minisztérium többek között a jogi rések befoltozásában való segítségnyújtással kíván részt venni a fenyegetés elhárításában. A lépés fontos, hiszen a volt-Szovjetunió jó néhány érintett tagállamában még megfelelõ jogi háttér sem létezett az internetes bûnözés büntetésére. A szakemberek attól tartanak, hogy az anonimitást és határtalanságot kínáló internetes bûnözés a jövõben hozzájárul a hagyományos erõszakhoz, ám a technológiai sebezhetõséggel szemben nincs biztos védelem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!