SG.hu

Nem biztonságos az amerikai internetes szavazási rendszer

[e-kereskedelem] A Pentagon által kifejlesztett SERVE rendszer, mely a tengerentúlon tartózkodó amerikai állampolgárok szavazását az interneten keresztül tenné lehetővé, nem biztonságos. Az "ítéletet" egy tegnap megjelent jelentésben mondták ki a szakértők.

A jelentést író négy szakember szerint a SERVE (Secure Electronic Registration and Voting Experiment) névre keresztelt rendszerben sem a szavazatok, sem a felhasználók adatai nincsenek biztonságban. A - Pentagon által biztonságosnak tartott - rendszer védtelenségének köszönhetően az internetes szavazások kapcsán felmerülő lehetőségeket mind a hacker-ek, mind a terroristák kihasználhatják. A gyenge pontok között szerepel az a tény, mely szerint nincsen mód ellenőrizni, hogy a rendszerben regisztrált szavazat megegyezik-e a szavazó által elküldött vokssal.

További probléma az a biztonsági hiányosság, mely miatt meghatározható, kire adták szavazatukat az egyes személyek, míg a szakemberek előre nem látható támadásokat is valószínűsítenének. A sebezhető pontok miatt nem csak a pártok, hanem bűnözők, hacker-ek, vagy épp terroristák is befolyásolni tudnák a szavazás eredményét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    Nem biztonságos az amerikai rendszer

    szerintem ez igy találóbb