SG.hu

50 millió euró a pedofilek ellen

[euro.hu] Az Európai Bizottság 50 millió eurós tervvel szeretné biztonságosabbá tenni az internetet a gyermekek számára. A 2008-ig tartó programmal Brüsszel az interneten fellelhető gyermek-pornográfia, fajgyűlölet és a kéretlen levelek ellen kíván fellépni.

"A gyermekeknek is joguk van az internet korlátozás nélküli böngészésére, a szabad társalgásra és játékra" - véli Erkki Liikanen, az információs társadalom biztosa. "Márpedig ahhoz, hogy a gyermekek szabadon mozoghassanak az interneten, meg kell védenünk őket attól a veszélytől, hogy a felnőttek kihasználhatják, becsaphatják őket".

Első lépésként a bizottság telefonszámokat tesz közzé, amelyeket feltárcsázva az emberek bejelenthetik a weben talált törvényellenes tartalmakat. Támogatja az EU a különböző szűrőtechnológiák kidolgozását, s megalakítják a "Safer Internet Forum" EU szerte működő monitoring szervezetet, amelynek segítségével az európai országok kicserélhetik tapasztalataikat.

Az EU adatai szerint az észak-európai, interneten csevegő gyermekek 46 százalékával már megtörtént, hogy idegenek kértek tőlük találkát a neten, és 14 százalékuk el is ment a találkozóra. A családok csekély veszélyérzetet jelzi, hogy a szülőknek csupán 4 százaléka gondolja azt, hogy gyermekük elmegy egy ilyen, a virtuális térben megbeszélt randevúra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mike #2
    a pedo kamuval akarják ellenőrzésük alá vonni a netet

    "csak a gyerekeket védjük"

    csakhogy ha mindenkit gyereknek néznek, azt is aki nem az, hová lesz a demokrácia

    meg majd jönnek a terroristákkal is, tessék majd figyelni