SG.hu

Cisco - Microsoft összefogás a biztonság érdekében

A két vállalat hálózati és végponttól végpontig terjedő biztonsági technológiáinak integrálásával segíti az együttműködést és a szabványosítást.

A Cisco és a Microsoft ma bejelentették, hogy együttműködésre lépnek egymással, melynek keretében megosztják és integrálják biztonsági és "egészségmegőrző" technológiáikat. A szövetség célja, hogy a két vállalat együtt olyan megoldásokat hozzon létre, melyekkel közös ügyfeleik még hatékonyabban tudnak védekezni a biztonsági fenyegetésekkel és a rosszindulatú szoftverekkel szemben.

"Amennyiben az üzleti növekedést elősegítő, megbízható technológiákat kívánunk alkalmazni, úgy alapkövetelmény a hálózatok biztonságosabb elérése. A gazdasági növekedéshez az egyszerű kapcsolódás biztosítása legalább annyira fontos, amint amilyen fontos volt a TCP/IP az internet elterjedésében" - mondta Chris Byrnes, az informatikai kutatással, tanácsadással és stratégiai konzultációval foglalkozó META Group alelnöke. "A mai bejelentés jelzi, hogy a vállalatok szoros együttműködést és új szabványokat kívánnak kialakítani. Az együttműködés kiszélesítése a partneri hálózat révén mind a két vállalat közös ügyfeleinek, mind pedig az iparágnak jó szolgálatot tesz."

A megállapodás értelmében a Cisco és a Microsoft a technológiai információk megosztásával fogja biztosítani a Cisco Network Admissions Control (NAC) és Microsoft Network Access Protection (NAP) alapú megoldások kompatibilitását. A vállalatok így jobb együttműködést fognak megvalósítani a NAC és a NAP architektúra jövőben megjelenő változatai között. A koordinált megközelítés révén a felhasználók integrálhatják a Cisco hálózati infrastruktúrájába beágyazott biztonsági funkciókat és a Microsoft Windows biztonsági szolgáltatásait. Így lehetőségük lesz rá, hogy maguk válasszák meg azokat a technológiákat, amelyek egyszerű, koordinált megoldásokat biztosítanak. A két vállalat emellett támogatni fogja a hálózati bejelentkezési és a hozzáférés-vezérlési módszerek szabványosítását is, elősegítve ezzel szélesebb körű elterjedésüket.

"A Cisco Önvédelmi Hálózatnak létfontosságú összetevője az iparági együttműködés" - mondta John Chambers, a Cisco vezérigazgatója. "A biztonságot nem az informatika egy külön szigetének kell tekinteni. A Microsofttal való együttműködéssel a Cisco újabb bizonyságát adja, hogy minden lehetséges lépést kész megtenni annak érdekében, hogy ügyfeleinek a legjobb hálózatbiztonsági eszközöket és technológiákat nyújtsa."

"A Ciscóval kötött fontos megállapodás is alátámasztja a Microsoft azon elkötelezettségét, hogy még biztonságosabb számítástechnikai környezetet nyújtson a felhasználóknak" - mondta Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója. "A Cisco és a Microsoft termékek közti jobb kompatibilitás, az együttműködésre képes architektúrák kifejlesztése, valamint a szabványok támogatása a kiemelt területeken nagyon fontos a két vállalat, az iparág, de elsősorban a felhasználók számára."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!