Rónai György

Olcsó HDTV kártyák az S3 és a Club3D kínálatában

Az európai Club3D és az S3 Graphics bejelentették, hogy közösen olyan belépő szintű videokártyákat dobnak piacra, amelyeken HDTV TV-tuner található. Az új OmniChrome termékcsalád hivatott visszaállítani az S3 régi hírnevét Európában is, a cégek szerint ugyanis kiemelkedő minőségű grafikai megoldásokat fognak kínálni.

A Club3D OmniChrome S4 az S3 OmniChrome S4 chipjére épül, amelyet eddig GammaChrome S4 néven ismerhettünk meg. A chip 350 MHz-en dolgozik, 128MB 600 MHz-es DDR memória társaságában. Az integrált Philips 1216/1236ME TV-tuner mellett HDTV VIVO tudással is rendelkezik a kártya. A boltokba kerülő csomagba távirányító és több szoftver is kerül, úgy mint az InterVideo WinDVR, WinDVD, és WinDVD Creator.


A Club3D OmniChrome S4 várhatóan a belépő szintű piacot célozza meg, ahol az ATI kínálatában jelenleg csak az ALL-IN-WONDER 9200 és 9200SE kártyák kaphatóak. A DeltaChrome S4 sebessége miatt ugyanis egyszerűen ennyit tud a kártya. A chip a DeltaChrome S8 Nitro tovább nyirbált változata, holott még az is csak a középkategóriáig képes eljutni. Az olcsóbb S4-ben mindössze 4 renderelő futószalag van, vagyis fele annyi, mint az S8 chipben. Ugyanúgy támogatja azonban a fejlett Pixel és Vertex shadereket, így a tudása némileg túlmutat már a DirectX 9.0 specifikációin. Mindemellett 400 MHz-es RAMDAC, integrált TV-out vezérlő, és TMDS transmitter a DVI kimenethez is került rá.


A kártya támogatja a 480p/720p/1080i/1080p HDTV formátumokat YPbPr kimeneten át, és persze standard 480i S-Video TV kimenet is van rajta. A kártya AGP8X interfésszel kerül a boltokba, azonban hogy mikor és mennyiért, azt egyelőre nem árulták el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #26
    Még egy példa: legalábbis. A csakisnál még megkérdőjelezhető a "csak + is" eredet, de itt már nem.
  • dez #25
    "Ez kábé akkora szamárság, mint ha azt próbálnád bebizonyítani, hogy az "első sorban" és az "elsősorban" jelentése megegyezik."

    Nana, azért ez egy kicsit túlzás... Meg a többi is, amit írtál (igenis, nemis, stb.): azok a párok véletlenszerűen, mindenféle variációban kerülnek egymás után a mondatokban, így butaság is lenne egy csomó új szóösszetételt gyártani miattuk. A "végül is" páros viszont így együtt alkotnak egy új fogalmat. Tudok jobb példát is arra, hogy hasonló esetben szóösszetétel lett az eredmény: azonfelül, azonkívül, stb. Csakis azért nem írhatjuk egybe a "végül is"-t, mert a nyelvészek megalkották azt az általad említett "xxx is/sem" szerkezetet, azaz egy szabályt hoztak rá létre.
  • gz8 #24
    Milyen az az állogikusan erőltetett?
  • gz8 #23
    Nem kéne, de lehet, nem?
  • gz8 #22
    Tudom szíves figyelmetekbe ajánlani a Magyar Nyelvőr weboldalát, ha esetleg valaki mélyebben bele akarja magát ásni a dolgokba. Ha ennyire nem akartok durvulni, akkor ott van még a Helyesírási Szabályzat. Jó, ha kéznél van (lásd végül is vs. végül is; akkor azt is egybeírnád, hogy igenis, nemis, továbbrais, ezis, azis...?).

    A csakis (csak, csupán jelentésű) határozószónak semmi köze nincs a továbbra is szerkezethez, ahol az is kötőszó. Ez kábé akkora szamárság, mint ha azt próbálnád bebizonyítani, hogy az "első sorban" és az "elsősorban" jelentése megegyezik.
  • GABOR16 #21
    Tudtommal itt nem is nyelvtanról kéne beszélni
  • Laci #20
    A nyelvet a nép alakítja, de a helyesírási és egyéb nyelvtani szabályok rögzítése felől nem az egész nép szokott dönteni... És azok sokszor állogikusan erőltetettnek tűnnek...
  • dez #19
    Hmm, valóban. De ez egy következetlen baromság, tekintettel arra, hogy sok hasonló gyakori párt már egybe kell írni (csaknem, csakugyan, csakis, stb.). Tudod, vannak okos szabályok, és buták is. De végső soron a nép alakítja a nyelvet... Ha majdnem mindenki egybe írja a "végül is"-t, a szótárakban is át kell írni, és utána a maradéknak is így kell majd írnia. Ez olyan demokratikus dolog. :)
  • a_n_d_r_e_w #18
    "A Club3D OmniChrome S4 az S3 OmniChrome S4 chipjére épül, amelyet eddig GammaChrome S4 néven ismerhettünk meg."
    Khmm, ez így nem helyes
  • gz8 #17
    Végül is. Különírandó.