Rónai György

Az első HDTV tunerkártya az ATI-tól

A High Definition Television egyre könnyebben elérhetővé válik, ugyanis az ATI bejelentette, hogy PC kártya formájában még 2004 folyamán piacra dobja első HDTV tunerjét. Ez ugyan nem valószínű, hogy nagy hatással lesz a több ezer dolláros HDTV szettek gyártóira, de a technológia szélesebb körben való elterjedését biztosan elősegíti majd.

"2004 folyamán az ATI tovább folytatja az analóg technológiáinak fejlesztését, és be fogunk mutatni új DTV termékeket, mint például a HDTV WONDER-t, amely a cég fejlett televíziós és videó technológiáinak megtestesülése lesz. Egyesítve a DTV megoldásunkat a PC erejével, az ATI egy olyan terméket mutat be, amely tudásában túlmutat a legtöbb méregdrága szórakoztató elektronikai eszköz fejlettségén is." mondta el az ATI szóvivője.

Az év folyamán tehát az ATI bemutatja az új HDTV WONDER nevű megoldását, amely egyaránt támogatja az analóg NTSC (National Television Standards Committee) kábeles és már az ATSC (Advanced Television Systems Committee) digitális, kábel nélküli HDTV adásait, anélkül, hogy elő kellene fizessünk bármiféle műholdas szolgáltatásra. Az ATI szerint a HDTV WONDER kártya ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik majd, mint a mostani ALL-IN-WONDER grafikus kártyák. A HDTV WONDER-ben egyébként az ATI saját NXT2004 VSB/QAM vevője van, amely képes különböző környezetekben is fogni a DTV jeleket. Az NXT2004 olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek szükségtelenné teszik bármiféle külső plusz alkatrész használatát.


A jelenlegi TV WONDER kártya

A HDTV WONDER árusítása tavasszal kezdődik meg, és vagy az ALL-IN-WONDER termékek mellé, vagy külön is meg lehet vásárolni majd, az ATI weboldalán, vagy bármely márkakereskedésben. A termék egyébként bekerül a Hy-Tek új Tekpanel 300HD és 370HD nevű "all-in-one" multimédia számítógépeibe is, amelyekben csúcstechnológiás 30"-os átmérőjű, szélesvásznú WXGA TFT/LCD kijelző lesz, hogy hűen visszaadják a HDTV anyagok minőségét.

Az Egyesült Államokban egyébként már a háztartások 99,42%-ában fogható DTV adás, több mint 1155 csatornával, amelyek sportközvetítéseket, szappanoperákat és mindenféle mást is sugároznak. Magyarországon 2012-től csak digitális adás lesz fogható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #7
    "#3: de mi a turonak az 1920x1080-as felbontas egy atlagos 17-es monitoron?"
    Azért ad a legtöbb TV 1280-ban 1920 helyett :)
    Másrészt kit érdekel az "átlagos" 17-es monitor?
    Amúgy "picit" ólcsobb venni 20-30e-ért egy tunert, (100-150dollár), mint egy HDTV készüléket 2000-2500 dollárért, nem?
    Amúgy hwsw-n van HDTV topic, azért van pár működő és/vagy rövidesen fogható európai TV állomás, ott páran már készülnek a dologra :)
  • Eiki #4
    Ki és mikor fog HDTV minőségű adást szolgáltatni Magyarországon? Mert amíg ez nincs, addig sajnos mindez csak (szép) álom marad... :(
  • _Vegeta_ #3
    Eh, tok lol lesz, 2012-ben veszek zsir Tvtuner kartyakat 20FT-ert. :DD Majd kitapetazom veluk a szobam. :>
  • PLaci #2
    Ehhh...... 2012-ben kidobhatom TV-Tuner kártyámat....
  • Darth Sith #1
    és mennyibe kerül ez a cuccos? mert egy ilyesmire lehet hogy beruházok, a mostani tunert lecserélem erre. bár mondjuk amíg nem lesz digitális adás addig mindegy..