JohnnyCage

A VIA kiadta a DX9 alapú DeltaChrome-ot

A tajvani VIA Technologies-hez tartozó S3 Graphics Inc. kiadta a társaság első Microsoft DirectX 9.0 alapú grafikus processzorát, amely a DeltaChrome nevet kapta.

Az új grafikus processzor 130 nm-es csíkszélességű gyártási eljárással készül, három különféle változatban. A csúcsmodellt a DeltaChromeF1 képviseli, amely maximum 256 MByte videómemória alkalmazását támogatja, fill rate-je 2,4 milliárd pixel/másodperc. Az F1 változat nyolc megjelenítő futószalaggal rendelkezik, akárcsak a középső változat, a DeltaChromeS8.

A DeltaChromeS8-at, valamint a DeltaChromeS4 névre hallgató legolcsóbb változatot legfeljebb 128 MByte videómemória kísérheti a grafikus kártyákon. A VIA nem közölte, hogy az S4-es modell hány megjelenítő futószalaggal rendelkezik, de feltételezhető, hogy a legolcsóbb változat négy ilyen egységet tartalmaz.


Mindhárom új VIA grafikus processzor programozható Pixel Shader 2.0+, valamint Vertex Shader 2.0+ implementációval rendelkezik, tartalmazza az új Advanced Deferred Rendering technológiát, és HDTV szabványú, nagyfelbontású videójel kiadására is képes. Az új chipek részét képező, S3-féle Chromotion programozható videófeldolgozó motor emellett lehetővé teszi a különböző videófájlok képminőségének, illetve képbeállításainak lejátszás közbeni valósidejű módosítását, amely jelentősen feljavíthatja a videó képminőségét.

Az új, DirectX 9.0 alapú DeltaChrome chipek a VIA Technologies szerint rendkívül versenyképes áron jelennek meg a piacon, pontos adatokat azonban nem közölt a társaság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zsoltee_a_bator #29
    azt en irtam te gyok kettes ;)
    nekem van intel is meg via is, es volt sokfele. csoppet nagyobb a ralatasom a dologra. biztos a haverod meselt a temarol azert vagy olyan okos.
  • Kumesz #25
    Mikor lesznek kaphatók itt?És SZerintetek milyen áron?
  • Lang #24
    én is - alig várom hogy lecseréljem ezt ...
    A neved alapján kéne választnaom :DD
  • Lang #21
    Nekem még mindíg Savage 2k-m van (bár a jobbik Diamondos fajtából) és csak 1-etérteni tudok azzal, hogy maga a kártya jó - csak azt kéne végre elérniük, hogy az a csapat amelyik a chipet csinálja és (vagy) fejleszti az néha kommunikáljon a driver fejlesztői csapatával - talán akkor nem akadnának össze a dolgok és végre 1 színvonalas S3 kártya kerülne a piacra
  • Lammer #20
    Nekem az volt, semmi gondom nem volt vele, egy normális reg beállítás kellett neki oszt jóéccakát...
    Anno fejből ment az összes string LOL :)

    És nekem gyors is volt... még 32bitben is, pont emiatt élveztem anno a Nocturne-ot,(mert egy savage4el 32bitben télleg poor volt) nagyon baró volt...

  • [HUN]PAStheLoD #15
    azért a Savage 4 jó kis kártya vót! Ez is legyen legalább olyan mint az akkor és már megéri!
  • Crazy Dog #14
    Ez mind szép, az ár/teljesítmény a lényeg, meg a driverek, és drukkolok nekik, kicsit uncsi ez az Ati-Nvidia(-Matrox?).
  • NiceScream #13
    ostoba....
  • Yfel #12
    De ha a chip olyan vonzó mint a neve, akkor lehet, hogy érdemes lesz megvenni :)))

    Egyébként még mindig az ATI vagy GForce4 mellett állok ki... csak menne már le az áruk
  • Zsoltee_a_bator #10
    vias alaplap tudtommal nincs. via chipsetes lapok vannak. amik mellesleg egesz jok manapsag.