Franczy

Delta Chrome: 100 dollár alatt a Radeon 9700 Pro legyőzője?

Mint ismeretes, a VIA Technologies tulajdonában lévõ S3 Graphics hivatalosan is bejelentette a cég elsõ DirectX 9 kompatibilis, Delta Chrome típusjelzésû grafikus processzorait, melyeknek az asztali számítógépek és a notebookok piacán is fel kell majd venniük a harcot a korántsem erõtlen konkurencia ellenében.

Az S3 Graphics egyik vezetõ termékmenedzsere a bejelentést követõen azt nyilatkozta, hogy a Delta Chrome chipeknek minden adottságuk megvan ahhoz, hogy a felhasználók rövid idõn belül a legkiválóbb grafikus processzorok között emlegessék nevüket.


A Delta Chrome alapú high-end kategóriás grafikuskártyák esetében az ígéretek szerint mind a grafikuschip, mind a memóriachipek 300 MHz-en, illetve ennél magasabb frekvencián fognak mûködni, ezenkívül pedig tudni lehet, hogy olyan olcsóbb kategóriás videokártyák is napvilágot fognak látni, melyeken a Delta Chrome chip 240 MHz-en, a memória pedig a bátyhoz hasonlóan 300 MHz-en fog ketyegni. A cég említett munkatársa mindehhez hozzátette, hogy az S3 Graphics vadonatúj grafikus megoldása várhatóan nem csak teljesítménye, hanem rendkívül alacsony ára révén is hódítani fog a felhasználók körében. Elmondása szerint a 100, azaz száz dollár körüli áron forgalomba kerülõ Delta Chrome alapú videokártyák megfelelõ számítógépbe helyezve 20 ezernél több pontot fognak szerezni a 3DMark2001 SE tesztben, valamint sok tekintetben maguk mögé utasítják majd az ATI Technologies-féle Radeon 9700 Prót és képesek lesznek megszorítani az Nvidia-féle GeForce FX-et is. Amennyiben egyébként minden jól megy, akkor már az idei év második negyedévében világszerte kaphatók lesznek a Delta Chrome alapú grafikuskártyák.

Ide kapcsolódó hír, hogy egyes tajvani források szerint az Nvidia idén májusig mintegy 100 ezer darab GeForce FX-et kíván leszállítani, és immár tudni lehet, hogy az Nvidia a jelenleg NV31, valamint NV34 fejlesztési kódnevet viselõ grafikus megoldásait Ultra 5400, illetve Ultra 5600 típusjelzéssel kívánja majd forgalomba hozni. Az NV31 és az NV34 technikai specifikációit, illetve pontos debütálási idõpontját sajnos továbbra is homály fedi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grebber #39
    TESZT!!!!!
  • [Walaki]D`Lair #38
    Haahahhahah!! Megint majd jó nagyot bukik az S3, mint anno a S2000-el is...sajnálom őket...:-((
  • mainruler #35
    Most ugyen nem az S3-ról beszélsz? Mert pont ez a lapka nem fog tápcsatit ígényelni, és a hűtése se lesz olyan nevetséges, mint a Geforce turbinája vagy a Radeon 50m²-es, radiátor méretű bordája, mivel a Radeon 9700-nál 50%-kkal kisebb, tranzisztorszámra kb. a fele lesz a mostani üdvöskéknek. Ez a chip alapvetően mobilnak készült, tehát összehasonlíthatatlanul fejlettebb architektúrailag -muszáj, különben nem rakják be a neves gyártók a laptopokba, míg sima PC-be akármilyen szart bele lehet építeni...lásd a konkurrencia-, más kérdés, hogy majd a desktop piacon is megállja a helyét.
  • mainruler #27
    A pontos specifikációk egy teljes előzetessel együtt megtalálhatók a DeltaChromeX9 topicban.
    Ott rendesen leírták, miért is lesz csak ennyi a lapka ára stb.
    Raedeon 9500 verőnek saccolták. Ami tényleg közelebb állhat a valósághoz, de ennyi pénzért akkor is meg fogja érni, ha jó drivereket csinálnak hozzá. Ja, no tápkábel, no szárazjég! :-))
    Olvassátok el.
  • Power #26
    "...Delta Chrome-alapú videokártyák megfelelő számítógépbe helyezve 20 ezernél több pontot fognak szerezni a 3DMark2001 SE tesztben."
    Na most a 3DMark eléggé függ a processzortól, Q2-ben már gyorsabb procik is lesznek, mint most(mondjuk 5 gigás P4 folyékony nitrogénnel), egy ilyen géppel egy sima 9700(nem pro) is fog menni 20 ezret.
    Szerintem ha a 9500PRO-val egy szinten lenne már az is nagyot ütne 100 dolcsiért.
  • Zedas #25
    Most nem is tom', a DNF ezen fog e jobban futni vagy a Glaze3D-n?
    Mer' olyat veszek akkó'...
    (tom' hogy aszonták hogy mégse lesz Glaze3D, de én még bízom)
  • Lion #24
    nem tudom miért vagytok kiakadva...

    "Az S3 Graphics egyik vezető termékmenedzsere a bejelentést követően azt nyilatkozta, hogy a Delta Chrome chipeknek minden adottságuk megvan ahhoz, hogy a felhasználók rövid időn belül a legkiválóbb grafikus processzorok között emlegessék nevüket."

    ez az egy bekezdés utalt a hivatalos közegre a többi igéret meg mondta a józsibácsi kapálás közben... az sg nem tudom miért engedhet meg ilyen cikket magának de mindegy... kérünk egy forrást megjelölni..
    A másik lehet, hogy nem lesz Fx verő de nagyon sok Mx-hez képest megállja a helyét és mivel olcsó lesz és remélhetőleg stabbíl így nagyon sok olyan embernek lesz kedvence aki nem nagyon engedheti meg magának az fxeket meg a prokat...
  • Laalee #19
    persze ez is dx9 kompatibilis lesz, csak 1 apro hiba miatt le kell tiltani a lebegopontos szamitasokat :D
  • RpPRO #16
    "20 ezernél több pontot fognak szerezni a 3DMark2001 SE tesztben" es "száz dollár körüli áron" HAT HOOOOGYNE!!!! Ennyi penzert vastagon megeri a 2 eves tervezes, a gyartosor megalkotasa, 6-8 reteges sziliciumlapra 0.13-as (olcso es kiforrott) technikaval dolgozni. Nyilvan 256bites memoriamodulokat alkalmaznak majd a kartyan, mely ara helybol legalabb 100 dollar, maskulonben ilyen 300mhz-cel annyi adatot nehez atpreselni, h. "20 ezernél több pontot" produkaljon, amire manapsag egy szarazjeggel hutott agyonhuzott (4 gigara) p4-es es szarazjeggel hutott agyonhuzott radeon9700 kepes (400mhz felett) egyedul. (www.madonion.com) Hihetetlen, micsoda hulyesegek lathatnak napvilagot.
  • Cefa #15
    A cikk úgy szól hogy ... ha megfelelő gépbe téve a kártyát produkál 20000 felett.... és ha minden jól megy akkor 2. negyedévben megjelenik....

    Miez magyar népmese vagy 3 kívánság?