Spencer

CES: Nyomtatóval ellátott nagy képátlójú Epson televíziók

Az elmúlt napokban zajlott CES 2004 fogyasztói elektronikus szakkiállításon számos új termékről hullt le a lepel, de mind közül talán az Epson egyik újdonsága volt a legkülöncebb, mely nem más, mint egy színes nyomtatóval összeházasított LCD projektoros televíziós készülék.

A Livingstation HDTV LCD Projection Television az Epson első nagy képátlóval rendelkező televízió termékcsaládja, mely jelen pillanatban két modellt vonultat fel. A 47 colos képátlójú Epson Livingstation LS47P1 ajánlott kereskedelmi ára 3499 dollár, vagyis mintegy 733 ezer forint, az 57 colos Epson Livingstation LS57P1-ért pedig 3999 dollárt, vagyis mintegy 837 ezer forintot kell fizetni.


Az elsősorban különböző nyomtató termékeiről ismert Epson a televíziós piacon sem képes meghazudtolni önmagát, ugyanis mindkét említett TV újdonság részét képezi egy-egy, 4x6 colos méretű fényképek nyomtatására képes, integrált festékszublimációs fotónyomtató. Ezenkívül említésre méltó, hogy ugyancsak mindkét modellben megtalálható egy CD-R/RW meghajtó, valamint néhány bővítőhely, melyekbe SD (Secure Digital), MMC, Memory Stick, CompactFlash és SmartMedia memóriakártyák helyezhetők be. Érdekes szolgáltatás az úgynevezett Freeze Image. Ennek segítségével ki lehet merevíteni kedvenc filmünk, vagy éppen televíziós vetélkedőnk képét és ezt a képet természetesen pillanatok alatt ki is lehet nyomtatni.


Az 1280 x 720 pixeles felbontással rendelkező Livingstation HDTV LCD készülékek 16:9-es képarányúak, kontrasztarányuk pedig 800:1. Az Epson legújabb televízió modelljei két tunerrel vannak felvértezve, ennek megfelelően osztott képernyős üzemmódban egyszerre akár két csatorna műsora is nézhető rajtuk. A beépített hangszórókkal ellátott televíziók képét egyébként horizontálisan 130 fokos, vertikálisan pedig 49 fokos szögben lehet látni.

A 47 colos modell 38 centiméter vastag és 48 kilogramm tömegű, az 57 colos változat pedig 41 centiméter vastag és 56 kilogrammos tömeggel rendelkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yfel #6
    Arról nem is beszélve, hogy az EPSON nyomtatók fejére nagyon kell vigyázni, hogy rendesen működjenek... és a memóriaolvasókkal is sok bajom volt. Ilyeneket nem kellett volna beletenni, sokkal jobban jártak volna a TV-vel minden extra nélkül olcsóbban.

    Y
  • item #4
    és ha beszarik a nyomtató viheted a szervízbe az egészet, a szervizesek nagy örömére ! :)
  • Yfel #3
    De jo, hogy munkat valtottam, most ezeket is tamogatnom kene :o)))

    Y
  • Yfel #2
    De jo, hogy munkat valtottam, most ezeket is tamogatnom kene :o)))

    Y
  • aDannyBoy #1
    Az nagyon jo vegre kinyomtathatja mindenki kedvenc baratok kozt jelenetet, vagy eppen valamelyik valosagshow legizgalmasabb pillanatat...

    Hive vagyok az innovacionak, de ezt azert kicsit baromsagnak tartom. A cd iro es flash memorai iro az viszont okos... foleg hogy megjelentek az elso 2 gigas darabok...