Gyurkity Péter

A fájlcserélő hálózatokon is terjed az SP2

A fájlcserélgető hálózatok egyes támogatói a Windows XP második javítócsomagjával szeretnék bebizonyítani, hogy a technológia nagy segítséget jelenthet az üzleti szoftverek terjesztésében.

A Downhill Battle nevű csoportosulás nyilvánosan is elérhetővé tette a javítócsomagot az SP2torrent.com címen, így a BitTorrent alkalmazás segítségével bármikor gyorsan hozzájuthatunk az operációs rendszer frissítéseit tartalmazó csomaghoz. "Szeretnénk meggyőzni a kétkedőket, hogy a fájlcserélgető hálózatok az üzleti szféra szereplői számára is hasznosak lehetnek. Ez a törekvés rendkívül fontos egy olyan időszakban, amikor a Kongresszus a hálózatok törvényen kívül helyezését fontolgatja" - jelentette ki Nicholas Reville, a csoport egyik megalapítója.

Reville ezzel a mondattal az Induce Act néven ismertté vált törvényjavaslatra célzott, amely kimondja, hogy bűncselekményt követ el az a személy, "aki tudatosan elősegíti a szerzői jogok megsértését". A javítócsomag mellett a Downhill Battle a törvényjavaslattal kapcsolatos kongresszusi meghallgatások videófelvételeit is közzétette, így a felhasználók szinte azonnal értesülhettek a legfrissebb fejleményekről.

Szakértők ugyanakkor megjegyezték, hogy a javítócsomag közzétételével a csoport számos egyéb előírást is megsértett. Az operációs rendszer frissítése ugyan ingyenes, de a fájlcserélő hálózatokon való engedély nélküli terjesztés már sérti a Microsoft érdekeit, így a redmondi cég könnyen pert indíthat a Downhill Battle ellen. A szoftveróriás szóvivője nem volt hajlandó kommentálni a csoport lépését, de hangsúlyozta, hogy a vállalat a javítócsomag beszerzését illetően továbbra is az automatikus frissítést tartja a legmegfelelőbb módszernek.

"A javítócsomag kiadása előtt igyekeztünk minden lehetséges változatot figyelembe venni" - jelentette ki Stephen Toulouse, a Microsoft biztonsági programigazgatója. "A fájlcserélő hálózatokkal kapcsolatban egyetlen probléma merült fel: sosem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy a fájl valóban az, aminek látszik."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #69
    Ha a nagymamának áramszedője lenne, ő lenne a trolibusz.
  • Tetsuo #68
    Hát akkor elvileg gyorsabb lehetne ha
    a Linux jóval gyorsabban tudna alkalmazásokat futtatni mint a Windóz és az emulálás csak sima futtathatóságot jelent..
  • Lola. #67
    ezt én még kiegészíteném:

    1: meghivja a rendszerfunkciot - *** de nem a valós oprendszer rendszerfunkcióját, MERT AZT NEM LÁTJA A VIRTUÁLISKÉNT FUTTATOTT RENDSZER. Ehelyett a vmware által emulált funkciót hiv meg, amit a vmware megvizsgál, hogy "szabályos-e" ha igen, akkor egy translator tábla alapján kikeresi, hogy az a valós oprendszerben milyen hivásnak felel meg (egészen másnak winen és linuxon) majd itt értük el azt a pontot amit fizikai oprendszer esetén látnánk (csak épp eltelt párezer, ha nem több órajel, a "semmire"). Csakhogy az eredményt ismét nem a virutális oprendszer kapja, hanem az alkalmazás (vmware) ami ismét átfordítja a hivást a virtuális gép felé, ami aztán feldolgozza... ***

    a többinél detto, és ehhez jön még hozzá, hogy a fizikai oprendszer nem ezt az egy alkalmazást (vmware) szolgálja ki, hanem még 10-50-et, beleértve a "külső" oprendszer dolgait is... Tehát még elméletben sincs esélye sem, hogy ugyanolyan gyors legyen, nemhogy gyorsabb.
  • Pheel #66
    Mitől gyorsabb? Attól, hogy bekerült még egy szint?

    1: meghivja a rendszerfunkciot
    2: drivert
    3: (reiserfs filerendszer) - új réteg VMWare-ben.
    4: kiirja NTFS filerendszerre

    Ezt akárhogy magyarázhatod, nem lesz gyorsabb.
  • Frenzy #65
    Comet ezt most jol leirtad, csak szerintem ez epp az, amit en is elmondtam. :P

    Vagyis virtual gepben tobb minden fut ugyanarra a muveletre. Bizonyos dolgok meg futhatnak nativan, pl. ha szamol valamit.
  • comet #64
    Ugyanaz a kod, fut, lassuk:

    Windows: irni akar egy filet, meghivja a rendszerfunkciot, drivert, fogja magat es kiirja NTFS filerendszerre windowos rendszerhivassal.

    Vmware: irni akar egy filet, meghivja a rendszerfunkciot,
    drivert,vmware fogja, es kiirja az adatot a host wincsijere, reiserfs filerendszer alatt egy ntfs particiot tartalmazo fileba.

    Windows: fogjamagat win, ki akar szamolni vmit, eleri a wines függvenyt, cpu-t, kiszamolja.

    Vmware: fogjamagat win, ki akar szamolni vmit, eleri a funkciot, virtualis cpu-t, cpu, kiszamolja.

    ----------
    Filemuveletekben gyorsabb, cpu- ua.
  • comet #63
    Ja, az csak semmi köze nincs a topikhoz...
  • Pheel #62
    Ha kicsit figyelnél, látnád, hogy éppen ez nem létezik a VMWare-ben, csak Comet agyában.
  • Pheel #61
    Tanulmányozásra

    Érdekes olvasmány.
  • [HUN]PAStheLoD #60
    #57 , te hogy tudnál másképp elképzelni , hogy egy kész oprendszer egy másik oprendszer szintén "kész" alrendszerét használja ? :P