Berta Sándor

Windows XP SP2 - mégsem települ másolt példányokra?

A Microsofttól az évek során sok mindent megszokhattunk már, így talán már senki sem csodálkozik a két nap alatt egymásnak teljesen ellentmondó információkon sem.

Tegnap írtunk arról, hogy a redmondi szoftveróriás némileg humánusabb hozzáállásról tesz tanúbizonyságot, mert a Windows XP operációs rendszerekhez újonnan kiadandó SP2 javítócsomag, illetve annak rutinja nem nézi majd, hogy a felhasználó számítógépén legális vagy másolt szoftver található-e.

Minden csoda három napig tart - tartja a mondás. Nos, a Microsoft villámgyorsan lehűtötte az éledező reményeket, ugyanis több forráson keresztül is cáfolta a szingapúri Computer Times újság által néhány napja közölt, saját termékmenedzserük, Barry Goffe által elmondott információkat. A PC-WELT német online magazin megszólaltatta a Microsoft egyik szóvivőjét is, aki közölte: "Nem teljes mértékben igazak azok a sajtóértesülések, miszerint az SP2 javítócsomag a Windows XP operációs rendszerek illegális példányaira is fel fog települni."

A szóvivő szerint csak egy jogtiszta rendszer lehet kellően stabil, csak azon van esélyünk arra, hogy problémamentesen fussanak a különböző programok és csak a legális alkalmazásokhoz jár termékfrissítés és javítócsomag. "Egy jogtiszta Windows XP az SP2-vel kiegészítve a legbiztonságosabb asztali operációs rendszer lesz" - állította a német orgánumnak nyilatkozó szóvivő. Hozzátette, hogy ugyanakkor a szervízcsomag feltelepülése előtt - hasonlóan az SP1-nél alkalmazott módszerhez - egy rutin ellenőrizni fogja a program termékazonosító számát.

Idézve a szóvivőt: "Az SP2 a termékazonosító-számot össze fogja vetni az összes listánkon lévő ismert illegális azonosítószámmal. Amennyiben a szám rajta van a listán, vagyis a program illegális forrásból származik, az SP2 nem fog feltelepülni."

Az egész ügyben az a legfurcsább, hogy ugyanarról a termékről két napon belül, két egymásnak teljesen ellentmondó információ jelenik meg. Ugyan tény, hogy az SP2 még csak terv szintjén létezik a Microsoftnál és a redmondiakat idézve "valamikor a nyáron" fog megjelenni. Persze a végleges változat előtt most is van előzetes RC-verzió.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #81
    Mindkét információ hivatalos MS közlemény? Kétlem...

    Ők nem Gál Zoltánt alkalmazzák szóvivőként...
  • Cat #78
    kijön az ötödéből is simán
  • BlueGold #77
    Majd ha a Far Cry és PainKiller stb... müködik Linux alatt akkor majd átváltok addig marad az XP. Azért vannak a problémák, hogy megoldjuk őket. Nem másolni kell a kulcsot, hanem generálni :-).
  • Frank99 #76
    néha a egy szombati diszkót ki kell hagyni..
    mingyá 10.000 ban marad zsebben.
    Nem igaz?

    Mongyuk úgy 15 éve nem voltam, de ennyibe tuti van egy szombat...
  • Frank99 #75
    tudni kell kezelni

    a lámák kapnak vírust, meg akik minden ismeretlen helyről jött levelet megnéznek, mert a pina hivogat a levél elején...

    évek óta nme volt vírusfertőzés a gépemen, holott napi 10-20 virusos levelem jön.

    attól még, hogy windowst használok, nem vagyok se láma, se figyelmetlen... (sem paraszt, aki ilyen commenteket ír...)
  • Frank99 #74
    nem értem miért marjátok egymást.
    Átlagember (pl. én) néha játszik, néha letölt, :-), néha ezt-azt csinál. 2-3 évente nehogy ne tuggyak megvenni 20-30 ezerért egy oprendszert, főleg ha alá találok RENGETEG free programot is.(ugy mint Linux alá)
    Magáncélra dztem nem kell linux.
    A Linux egy fasza hálózati, tűzfalas stb. télleg qva jó oprendszer, de egy windowson felnőtt emberke nem talál meg rajta semmit. És a legtöbbünknek nincs ideje keresgélni, meg fórumozni....
  • Frank99 #73
    ezt mind megtudod csinalni win98 alatt is ingyen...

    Van ingyen:
    cdiro
    openoffice
    lejatszo...

  • Pheel #72
    Talán pont az ilyen stílusú beszólások gerjesztik a vitát.

    Jönnek az okos emberek és kijelentik, hogy márpedig a Linux sokkal jobb. Nulla érvelés, egyszerűen csak jobb. A Windows mellett a legtöbb esetben rendes érvelés jelenik meg a fórumokon. A Linuxok esetében ez elég ritka. Sajnos. :(
  • Piscator #71
    Hogy öszinte legyek aki 2004 közepén még win98-at használ azt nem tartaom túl kompetensnek az oprendszerválasztás dolgában...
    Ha tudnád, mennyien használhatnak régebbi OS-eket...
    Nem mindenki tart feltétlenül a legújabbal.

    UNIX vs. Win.
    Nem mindenki játékbuzulásra és 3d buzulásra használja a gépet ÿsajnos ezt sok gs-s képtelen belátni... ), sok esetben megfelel a UNIX is.
    igaz, arra keresni kell, hogy müködjön.
    Minnél többen használják a uhu pl, az időhaladtával majd az is utoléri szolgáltatásokban a winxp-t.
  • Piscator #70
    Egyetlen cégnek vásárolnám meg 100%osan a szoftverjét, mégha 5000Ft-be kerül is: Virusbuster.
    Nagyjából jó, és HAZAI.
    Hazai tőkét támogatok, idegent súlyos tízezrekkel nem.