Gyurkity Péter

SP2 bemutatót tartottak a Tech Ed konferencián

A Microsoft az Amszterdamban jelenleg is zajló Tech Ed konferencián mutatta be a Windows XP Service Pack 2 legfrissebb változatát, amely kedvező fogadtatásra talált a látogatók körében.

A Service Pack 2 második Release Candidate változata két héttel ezelőtt jelent meg, míg a végleges verzió megjelenése júliusban várható, jóllehet a Microsoft még mindig nem jelölte meg a pontos dátumot. Steve Riley, a redmondi szoftveróriás termékmenedzsere elismerte, hogy az SP2 elkészítése jóval tovább tart, mint azt korábban gondolták.

"A jó munkához kétségtelenül idő kell" - jelentette ki Riley. A Windows XP második javítócsomagját ugyanakkor "Shorthorn" néven emlegette, utalva arra, hogy számos komponense a következő operációs rendszerben (Longhorn) is megtalálható lesz. "A Longhorn fejlesztése alatt nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy a legújabb technikák egy részét azonnal integrálnunk kell a már meglévő operációs rendszerbe" - árulta el az újságírók kérdésére a termékmenedzser.

Az amszterdami konferencián a több mint 300 MB-ot kitevő javítócsomag új biztonsági eszközeire helyezték a hangsúlyt. A Windows XP tűzfalának legújabb változata alapesetben is bekapcsolt állapotban van, és kizárólag a beérkező forgalmat szűri. A Microsoft véleménye szerint ugyanis a kimenő forgalmat is figyelő szoftverek - mint a ZoneAlarm és a Norton Firewall - túl sok bonyodalmat okoztak korábban, és könnyen összezavarhatták a felhasználók egy részét. Az SP2 megszűri a kémszoftvereket, a böngészés közben felbukkanó popup ablakok és az egész képernyőt elfoglaló hirdetések ellen pedig úgy védekezik, hogy a böngésző fejléce és állapotjelzője mindig látható marad.

A javítócsomag a Microsoft "Megbízható Számítástechnika" nevű kezdeményezésének része, ami a cég véleménye szerint tíz év alatt érheti el végső célját. Riley véleménye szerint a szervízcsomag megnehezíti a hackerek dolgát és a fejlesztések révén csökkeni fog a féregvírusok jelentette veszély.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #21
    comet Debiant használ ...
  • [HUN]PAStheLoD #20
    ahhoz kétségtelenül sok TV-t kellene nézned
  • Pheel #19
    moderated? Mi volt benne olyan?
  • Frenzy #18
    kometa: Ha most Windows XP Second Edition neven kihoznanak egy uj oprendszert, akkor fogadjunk egy szavad sem lenne ...
  • Dzsini #16
    meg kellene érteni a nagy win-ellenes linuxguruknak, hogy mára a számítógép (ráadásul a netre kapcsolt számítógép) ugyanolyan háztartási eszközzé vált nyugaton, mint a tévé, a mikrosütő vagy a hűtőgép. - innentől nem lehet elvárni, hogy a használók értsenek hozzá, hanem egy teljesen biztonságos, egyszerű, és a végletekig bolondbiztos felületet kell nyújtani az egyszeri usernek, hogy a saját tudatlansága ne veszélyeztesse az adatait, és esetleg a többi netre kapcsolt gépet. ebben az irányban pedig az MS igencsak jó munkát végez.
    a 300mega nagyobb része pedig a frissített driver-szett, amit a millió+6 féle hardver miatt kell összeszedegetni (lásd directx - az offline install valami 40 mega, de ha online csak a választott komponenseket szedi le, nem szokott 10nél több lenni, az SP1 is 200+ mega, online felpakolva meg 50körü jár)
  • simia #14
    Kedves Comet ajánlom a dos 6.0-át [#bee1 ill a linux nevű operációs rendszert!
    Azt tudtad, hogy pl egy linuxot 7-8 cd-ről lehet telepíteni, igaz ott te választod ki mit akarsz felrakni!
    Szóval válogass nyugodtan van nagyon sok oprendszer, nem kötelező win-t használni!
  • pakura #13
    Szeretnék egyszer én is olyan okos lenni mint ez a comet!
  • Pheel #12
    "Strukturált programozás lenne a kulcs"

    Ezt kifejthetnéd bővebben, csak hogy legyen min röhögni
  • Zedas #11
    Pusztán az érdekesség kedvéért megjegyezném hogy a legutolsó Half-Life Patch 82.0MB, a játék 300Mb alatt van installáció után.

    Nos, ez csak egy játék, és nem mondhatnám rá hogy szar lenne :)
  • Pheel #10
    300 KB-ban is van már hálózatos multiuser oprendszer. Akkor egy ekkora patch is felháborító?