Gyurkity Péter

Ismét elmaradt a Windows XP második javítócsomagjának megjelenése

Egyes internetes híroldalak szerint a Microsoft ma adta volna ki a Windows XP második javítócsomagját, de a szoftveróriás képviselője tegnap délután bejelentette, hogy a megjelenést "minőségi problémák miatt" elhalasztották.

Bár a fejlesztés a végső fázisba érkezett, és a hét elején a redmondi cég szóvivője is kijelentette, hogy a javítócsomag még ezen a héten elnyeri végső formáját, a vállalat az utolsó pillanatban mégis úgy döntött, hogy a kiadás előtt további fejlesztésre van szükség. A második javítócsomag főként biztonsági frissítéseket tartalmaz és egyik legfontosabb újdonsága a teljesen átírt beépített tűzfal, amely elődjénél részletesebb beállításokat tesz lehetővé.

A Biztonsági Központ létrehozásával egy közös felületen megtalálható a számítógép biztonsággal kapcsolatos beállításai, amelyek az Internet Explorer, valamint az Outlook Express új funkcióira is kiterjednek. Jelentősen javították ugyanis a levelező program csatolt állományokat kezelő részét, míg a böngésző végre megoldást nyújt a felugró ablakok problémájára.

A második javítócsomag megjelenésének újabb elhalasztása nem érte váratlanul a felhasználókat. A javítócsomag eredetileg júniusban jelent volna meg, de a Microsoft több alkalommal is kénytelen volt elhalasztani a debütálást, mivel az időközben felmerült hibák kijavítása rengeteg időt vett igénybe. A többszöri késedelem mellett a javítócsomag kompatibilitása is aggodalomra adhat okot, mivel továbbra sem tudjuk, hogy a kibővített biztonsági lehetőségek mennyiben ütköznek a korábbi szoftverekkel.

A hét elején megjelent közleményében a Microsoft elismerte, hogy a javítócsomag nem kompatibilis a cég számos üzleti szoftverével, többek között a Microsoft Business Solutions CRM Sales for Outlook 1.2 nevű alkalmazással. A vállalat honlapján már elérhető a szükséges javítás, de minden bizonnyal nem egyedülálló jelenségről van szó, és egyelőre nem világos, hogy a javítócsomag telepítése milyen új, előre nem látott problémákkal jár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #63
    Ja és azóta minden kis weboldalnak saját spyware progija van!

    Tartok töle a te géped is tele van velük, ha nem védekezel!
  • Lola. #62
    Csak ez nem becsület kérdése, hanem egyszerű üzleti érdek... Az itt felvázolt víziók elöször is pillanat alatt kiderülnének (snifferek, IDS, tűzfal logok - nagyvállalati környezetben, de ma már kissebb helyeken is ezek napi szinten használt dolgok, a forrás átnézése után pedig pláne) és ezután akkorát buknának amit nem élnének túl. Egyszerűen nem éri meg...
  • Piscator #61
    Echelon?
    UE vs USA?
  • Ceb #60
    Mindenki azt hisz,amit akar de szerintem az nagyot téved, aki azt hiszi ,hogy van még becsület ebben a világban....
  • entreri #59
    Volt vmi. regen, hogy a win a felhasználó tudta nélkül adatokat küldött az MS nak. Vagy csak pletyka volt?
  • comet #58
    Neharagudj javíts ki kérlek, akkor hogy lehet az hogy mind az 5 gép remekül futott sp2 előtt, utána meg 3 megfeküdt...Érdekes...Mellesleg AMD-n és Intelen is tesztelve volt. Inkább nekik hiszek mint egy névtelen emberkének.
  • NEXUS6 #57
    Könyörgöm Pheel, hogy jön már megint ide az autóipar.

    Hát pont azt mondom én is, hogy azokon a területeken aminek biztonsági kockázata is van,- az általad is felsorolt repülés, ürkutatás, számtech, (+hadiipar), gyógyszer ipar stb- nem okoz nehézséget az államnak a saját monopol heylzetben levő vállalatának infókat átjátszani. Az autóipar nem ilyen terület.

    És nem is kell tervrajzokat, meg b.szomnagy adathegyeket megadni, csupán csak annyit, hogy melyik kis céget érdemes felvásárolni, ahhoz hogy a mamut meg tudja őrizni a pozicióit, (az M$-nek ez ugye nem okozott soha se gondot). Ehhez meg bőven elég a különböző cégek levelezéseit lefigyelni, amihez bizony az outlook meg az exploretár bizony köztudomásuan nagy segitséget nyújt a kiváncsiskodóknak(szintén az M$ tud erről a legtöbbet nyilatkozni)!

    Figyu épp a héten volt erről szó, az IE újjabb verziójában olyan bistonsági rés van, amit egy régebbi verzióra irt peccsel, már kijavitottak? Ouupss! Milyen figyelmetlenek ezek a programozók! Töltsed csak le szépen az SP2-t és örülj neki!

    Olvasd már el mit irt b.r! Onnan indultunk, hogy a világban amiben élünk, és ez a lehetséges világok legjobbika, a demokrácia, fogyasztói társadalom vagy akárhogy nevezzük állami szinten nem szól bele a biztonságot érintő gazdasági kérdésekbe, nem úgy mint a kommunizmusnál (szerintem szocializmust akart irni de mindegy)
    Én erre mondtam, hogy hülye lenne állam nem bele szólni.

    Amúgy kezdem unni, hogy mindig ezt az autóipart huzzák elő, ha számtechről van szó. Miért kell keverni a szezont a f.szommal?
  • Cat #56
    no meg pont az amerikai kormány oszt ki hatalmas birságokat, ha kémkednek a cégek egymás iránt, és ráadásban 1-2 évre megtiltja hogy induljanak a kormányzati pályázatokon - nemrég volt ilyen
  • Pheel #55
    "Na most ennek az a jellemzője, hogy a piacot ugye csak 1-2(amerikai) vállalat uralja."

    Ez közel sem állja meg a helyét. Vannak területek, ahol nincs lehetőség arra, hogy 1-2 cégnél több ossza fel a piacot, de ezek csak az ún. cutting-edge dolgokra igazak, mint pl repülés, űrkutatás, neadjisten számítástechnika. Az autóiparban remekül elvan a Ford, a GM, a Toyota, a VW, a DaimlerCrysler, a PSA (ezek konszernek ugye) ésatöbbi...
  • asdasdasd #54
    Mivel az embereknek finguk sincs rola mitol csuszik a SP2, ezert nem ertem mit okoskodik itt mindenki.
    Amugy egy akkora projektet mint az SP2 vagy a WindowsXP kordinalni sem egyszeru, hat meg bugmentesiteni.

    Amugy meg olyan kiskapurol meg nem hallottam, ami ugy mukodik, hogy semmilyen halozati forgalmat figyelo szoftver vagy hardver nem veszi eszre...