69
-
#69 Ha a nagymamának áramszedője lenne, ő lenne a trolibusz. -
#68 Hát akkor elvileg gyorsabb lehetne ha
a Linux jóval gyorsabban tudna alkalmazásokat futtatni mint a Windóz és az emulálás csak sima futtathatóságot jelent.. -
Lola. #67 ezt én még kiegészíteném:
1: meghivja a rendszerfunkciot - *** de nem a valós oprendszer rendszerfunkcióját, MERT AZT NEM LÁTJA A VIRTUÁLISKÉNT FUTTATOTT RENDSZER. Ehelyett a vmware által emulált funkciót hiv meg, amit a vmware megvizsgál, hogy "szabályos-e" ha igen, akkor egy translator tábla alapján kikeresi, hogy az a valós oprendszerben milyen hivásnak felel meg (egészen másnak winen és linuxon) majd itt értük el azt a pontot amit fizikai oprendszer esetén látnánk (csak épp eltelt párezer, ha nem több órajel, a "semmire"). Csakhogy az eredményt ismét nem a virutális oprendszer kapja, hanem az alkalmazás (vmware) ami ismét átfordítja a hivást a virtuális gép felé, ami aztán feldolgozza... ***
a többinél detto, és ehhez jön még hozzá, hogy a fizikai oprendszer nem ezt az egy alkalmazást (vmware) szolgálja ki, hanem még 10-50-et, beleértve a "külső" oprendszer dolgait is... Tehát még elméletben sincs esélye sem, hogy ugyanolyan gyors legyen, nemhogy gyorsabb. -
#66 Mitől gyorsabb? Attól, hogy bekerült még egy szint?
1: meghivja a rendszerfunkciot
2: drivert
3: (reiserfs filerendszer) - új réteg VMWare-ben.
4: kiirja NTFS filerendszerre
Ezt akárhogy magyarázhatod, nem lesz gyorsabb. -
Frenzy #65 Comet ezt most jol leirtad, csak szerintem ez epp az, amit en is elmondtam. :P
Vagyis virtual gepben tobb minden fut ugyanarra a muveletre. Bizonyos dolgok meg futhatnak nativan, pl. ha szamol valamit. -
#64 Ugyanaz a kod, fut, lassuk:
Windows: irni akar egy filet, meghivja a rendszerfunkciot, drivert, fogja magat es kiirja NTFS filerendszerre windowos rendszerhivassal.
Vmware: irni akar egy filet, meghivja a rendszerfunkciot,
drivert,vmware fogja, es kiirja az adatot a host wincsijere, reiserfs filerendszer alatt egy ntfs particiot tartalmazo fileba.
Windows: fogjamagat win, ki akar szamolni vmit, eleri a wines függvenyt, cpu-t, kiszamolja.
Vmware: fogjamagat win, ki akar szamolni vmit, eleri a funkciot, virtualis cpu-t, cpu, kiszamolja.
----------
Filemuveletekben gyorsabb, cpu- ua. -
#63 Ja, az csak semmi köze nincs a topikhoz... -
#62 Ha kicsit figyelnél, látnád, hogy éppen ez nem létezik a VMWare-ben, csak Comet agyában. -
#61 Tanulmányozásra
Érdekes olvasmány. -
#60 #57 , te hogy tudnál másképp elképzelni , hogy egy kész oprendszer egy másik oprendszer szintén "kész" alrendszerét használja ? :P -
#59 #55 de legalább jól néz ki :D
mármint opera nem a sok námbör-fifty-three hsz :D -
#58 Azt hiszem már mindenki belegondolt ebbe rajtad kívül... -
Lola. #57 asm hackelés a vmware linuxon, bruhahaha -
#56 #53 .. de a telepítési idő igencsak függ a mérettől .. meg attól hogy milyen "kaotikus" pl. a hardverelemek felismerése/kezelés az adott rendszeren -
#55 Ne bénázz már itt a hikomattos Operáddal! -
#54 #48 viszont megspórolsz jó pár órát , ami sokat számít mikor egész nap otthon unatkozik az ember -
Frenzy #53 Hat irod, hogy a 7CDbol nem minden a kernel meg a core, hat Windowsnal sem. Nem hiszem, hogy a mereten alapulna egy rendszer josaga vagy rosszasaga, de ezen a szallon nem is akarok mar vitatkozni :) -
Lola. #52 gőzöd sincs, hogy hogy működik a vmware... csak akkor minek égeted magad, ekkora butaságok leírásával? (persze még józan ésszel is belátható lenne - utánaolvasást, tájékozottságot nem feltételezek - hiszen, ha vmware-ben futatott rendszer közvetlenül elérné a hardvert (ahelyett, hogy a valódi oprendszer egyik alkalmazása(!) ezeket szűrné és továbbküldené az igazi oprendszer felé) akkor a virtuális gépen futtatott rendszer bármikor agyonvághatná az egész rendszert, a valóssal együtt, ami ugye nem igaz... De, ha igy is lenne, állitásod akkoris marhaság marad, mert akkor a virtuálisan futtatott win a linux hardverkezelését megkerülve maga intézné a dolgait, tehát lefeljebb ugyanolyan teljesitményt érhetne el, mint fizikailag futtatva. A linux hardverekezelése meg nincs jobban megoldva mint a win, sőt...
Na mindegy, nem hiszem, hogy ez az "apróság" változtatna a szakmai megítéléseden itt... -
Frenzy #51 Izzentyu .. amikor Windows fut egy virtualis gepben (vagy linux), akkor pontosan UGYANAZ a kod fut, mint az igazi gepben (ahogy te is irod, nem is tud a linuxrol)
A kulonbseg csak az, hogy amit a hardware-nek kene vegrehajtania, azt nem a hardware vegzi, hanem pl. a vmware. Igy tehat fut az eredeti kod + a vmware + meg egy masik oprendszer is ott van a hatterben, ami meg valojaban kezeli a hardwaret, es azon is futnak szolgaltatasok.
Ezt azert remelem belatod, hogy igy joval tobb minden fut, mint ha csak egy oprendszer futna eredeti hardwareen ... tobb minden fut, lassab lesz ... emulalt kornyezet soha de soha nem lesz gyorsabb, mint a valodi. -
#50 Ez igy igaz, de hogy jon ez ide? -
#49 #40 érdekes technológia lehet .. gondolom asm hackelés az egész :D -
Frenzy #48 Az NT kernel sem nagy am, egesz konkretan 2 mega alatt van. Az meg szerintem nem sokkal nagyobb mint a linux kernel. Csak mivel Windowshoz nem te forditod, nem tudod annyira megszabni, mi menjen bele. -
#47 Gondolj már bele...Emulál egy környezetet: eddig stimmel. Igazad akkor lenne ha a windows elérné a valódi hardvert a linuxon keresztül. De nem is tud róla. -
#46 Mellesleg a debian 7 CD döntő többsége opcionális. Az nem a linux kernel maga + coreutils. -
#45 Ezzel én is tisztában vagyok...csak ti vettétek úgy hogy nem, leírtam a magyarázatban hogy nem voltam eleg preciz es akamai-t ms-kent vettem. -
#44 fonzy: vicc. -
Frenzy #43 Ja eszre sem vettem, hogy erre is irtal. Akamain neha lehet latni MS fileokat, amiket letolthetsz. De a webserverei azok mind IIS6. microsoft.com es msdn.microsoft.com is. -
Frenzy #42 A debian linux release 7CD ... mekkora virus mar, borzalmas. Ekkora hatalmas program mar nem is lehet jo, tulmeretezett, enyhen szolva is ... ugye comet? :P
Amugy gondolkozhatnal neha, mielott ilyesmiket kijelentesz. A meretbol milyen kovetkeztetest vontal le? Egy csomo filet lecserel, ergo nem fogja annyival megnovelni a rendszered (mondjuk ez gyakorlatban nem igaz, de ha SP2-vel integraltan raknad fel, vagy letorlod az uninstall backupot, akkor igen).
Es milyen rendszereket vag taccsra? Egyenlore meg sem jelent a vegfelhasznalo szamara hivatalosan. Es altalaban mar programokkal es driverekkel van baj, nem az SP2-vel (lasd Daemon Tools, le kell szedni elotte ... es mielott raszolnal, hogy milyen szar az SP2, a DT lockol valami fileokat, amiket a szervizpekk lecserelne) ... szoval nem latom mire tamaszkodnak az elmeleteid. -
#41 Ez úgy hülyeség, ahogy leírtad. Nem helyettesít semmit, csupán emulál egy virtuális hardverkörnyezetet, amit az oprendszer valódinak gondol. Ez az emuláció mindenképpen új rétegként szerepel. -
#40 Nem ad hozzá másik réteget, helyettesíti a legalsó hardvervezérlést, ennyi, ami linux alatt "picit" jobban van megírva... ennyi. -
#39 Mi ez az SP2, valami vírus???
A méretéből és abból hogy vágja taccsra a rendszereket az :DDDDDDD -
Laci #38 Jo mondjuk ez a topik se szól semmiről. Ennyi erővel bármiről lehetne... -
#37 Hát ja! Ennek itt már tényleg semmi köze ahhoz, amiről eredetileg szó volt... -
Laci #36 Erre a te idézetedet tudom felhozni egy másik topikból ha nem haragszol, mert az nagyon igaz: "Egy dolog a számítási teljesítmény, egy másik a mögöttes szolgáltatás, amit kapsz. Sokkal inkább egy erősebb Audi tökéletes assistance megoldással, mint egy Ferrari, ami ha lerohad, akkor meg vagy lőve." De ennyit. Sztem a lényeget már ugyis megdumáltuk... -
Laci #35 Na jó hagyjuk. Nem akartam vitát itt is mondom. Csak példaként hoztam fel, úgy látszik hiba volt -
Laci #34 Válaszolsz? Akkor én is megpróbálok. Ha nem, akkor nem... -
#33 Akarja a halál kihasználni bármire is. Te szólod le állandóan a PC-t és az X86-os architektúrát - részben joggal persze -, nem pedig én az Amigádat. Az egy jó rendszer VOLT. -
Laci #32 Azt sem értem ebben mi a hír. Miért ne terjedne valami egy fájlcserélőn, ha az sp2 akkor sp2. -
#31 Hát ha nem bírod követni a topicot, akkor aztán tényleg ne magyarázz! -
Laci #30 MONDTAM HOGY PÁRHUZAMKÉNT HOZTAM FEL? HAGYJUK. Te akarod ezt is kihasználni arra hogy a kacat pécédet jobb színben tüntesd fel, de hagyjuk, akkor menjünk inkább egy vitafórumba