Alex

Megjelent a Windows XP SP2 RC2

Eddig már több százezer fejlesztő és felhasználó próbálta ki a Windows XP SP2 béta és Release Candidate változatát. A Windows XP SP2 a tesztelési fázis utolsó szakaszába lépett a végső változat kiadása nyárra várható.

A Microsoft kibocsátotta a Windows XP Service Pack 2 második Release Candidate változatát. A Windows XP SP2-ben lévő frissítések és továbbfejlesztések három fő terület köré csoportosíthatók. Az első a biztonsági beállítások erősítése: a csomag alapértelmezett biztonsági beállításai jóval szigorúbbak, emellett az operációs rendszert olyan új szolgáltatásokkal és eszközökkel egészíti ki, melyekkel a rendszerek és az információk jobban megvédhetők a hackerekkel, a vírusokkal és más biztonsági fenyegetésekkel szemben. Mindez az vállalat szerint az otthoni felhasználók számára biztonságosabb böngészést és kommunikációt, az üzleti feladatók számára pedig jobb biztonsági infrastruktúrát jelent.

Felrakása után az Internet Explorer felismeri, ha az előugró vagy a háttérben megjelenő ablakok nem kívánt módon úgy jelennek meg, hogy az nem a felhasználó által egy weblapon lévő hivatkozásra történő kattintás közvetlen eredménye. A Windows XP 2. szervizcsomagjának béta verziójában az Előugró ablakok blokkolása nem volt alapértelmezés szerint bekapcsolva; a Microsoft a webböngészéssel kapcsolatos számottevő felhasználói visszajelzés hatására döntött a bekapcsolt állapot mellett.

A szervizcsomag új funkciói egyszerűbbé teszik a biztonsági beállítások konfigurálását és kezelését, könnyebben elérhető és kezelhető biztonsági eszközöket tartalmaz, emellett bemutatja az új Windows biztonsági központot (Windows Security Center) is, mellyel a felhasználók könnyen ellenőrizhetik az alapvető biztonsági funkciók állapotát. A biztonsági központ folyamatosan figyeli a tűzfalakat, az automatikus frissítést és a más gyártók által készített víruskereső szoftvereket, továbbá értesítést ad, ha bármilyen frissítés szükséges.

A harmadik terület a munka hatékonyságának növelése az új technológiák és a fontos szolgáltatásokhoz tartozó frissítések telepítésével, mint a DirectX 9.0b, a Windows Media Player 9-es verziója, vagy a fájlmellékletek jobb kezelése az Outlook Express levelezőprogramban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Piscator #31
    Ez nem olyan egyszerű.
    Tényleg nem kell siránkozni, de nézd meg, mindenütt ezt reklámozzák, ezt nyomatják.
    Egy hétköznapi felhasználónak elég is lenne a mai windows - az előző 15 év mosolyogni való szenvedésétől eltekintve - ahogy minden technikát lemásoltak a konkurensekről.
    Másrészt ha win-t installálsz nem kell még egy rakás programot pluszban felrakni!
    Ez csak annyira helytállótlan, hogy kell hozzá képnézegető, rendes lejátszó, rendes kodekkekkel, webszerkesztő stb stb.

    A játékok szempontjából csak azért jó a win, mert mindenki odafejleszt, mivel ez a legelterjedtebb.
    Ha más op-t - nemcsak linuxka - rendbeszednék, áldoznának rá, biztos lehet jobb, esetleg ugyanolyan szintű játékfuttatást megvalósítani.
  • Piscator #30
    http://www.litepc.com/
    Erről hallottál?
    Valamennyire képes kigyomlálni, ami nem kell.
    Kipróbáltam.
  • Piscator #29
    Messze van már az IElite :((
    Még a 98nál elvben meglehetett oldani a IE mentesítést, bán rem próbálkoztam vele.
  • htmm #28
    asdasdasd, akar meg is irhatnad (priviben, hogy ne legyen reklam). Kovetkezo valasztaskor ez is szempont lesz :))
  • asdasdasd #27
    Jo lesz ez az SP2, csak mar kiadhattak volna.
    Sok hulye ismerosom allandoan hivogat, hogy virusos a gepe, mennyek mar irtani. Talan most kevesebben lesznek....
  • asdasdasd #26
    Nem vagy rakenyszeritve, hogy azt a bankot hasznald.
    Azert en ismerek par netbank alkalmazast ami mas bongeszokkel is vigan elrohangal. (Egyiket en irtam)
  • kev #25
    Feltelepítettem az Sp2.rc2 változatot.
    A virtuális cd emulátort le kellett szedni, és egy winxp reg.key cserére is szükség volt. A programok, játékok - amit eddig néztem - gond nélkül mennek az Sp2 feltelepítése után is. A beépített tűzfallal hamar megbarátkoztam, egyszerü, nem dumál sokat, végzi a dolgát. Le is szedtem a ZoneAlarm -ot, már nincs rá szükségem.

    Az Sp2 számtalan biztonsági és hibajavítást tartalmaz.

    Ha minden Xp felhasználó gépére felkerül az Sp2 (2-3 év legalább), a virusok, betörések száma jelentősen csökkenhet.

  • htmm #24
    Szerintem rossz oldalrol nezitek kicsit a dolgokat. Nem az a baj, hogy benne van, legyen csak benne. Nade OPCIONALISAN! Ha nem akaro hasznalni, ne rakja fel _marpedig_. Ugyis csak a helyet foglalja. Es ez akkor is zavarni fogja a felhasznalokat, ha csak 0.01% -at jelenti a teljes kapacitasnak.

    Akinek nem tetszik, ne hasznaljon windowst-hozzaallashoz:
    Nerm is hasznalok. :-) De van, aki ra van kenyszerulve. Eleg, csak azokra gondolni, akik homebankingolni akarnak. A legtobb banknal explorer _kell_ hozza. A fenti mondatot hangoztatok velemenyet csak akkor fogom meggondolt velemenynek tekinteni, ha nem lesznek ilyen akadalyok. Akkor viszont igazuk is lesz, annak ellenere, hogy akkor se fogok egyeterteni a m$ ezen mindentintegraljunkbelekotelezoen filozofiajaval.
  • simia #22
    Köszi! Ott a pont! ;-)
  • mireez #21
    Úgy van!!! Windows XP POWER!!! Akinek nem tetszik, annak nem is kell használni! :)