SG.hu

Már több mint 10 milliárd Ft támogatást igényeltek az uniós informatikai pályázatokon

A Nemzeti Fejlesztési Terven belül korábban meghirdetett hat információs társadalom és gazdaság-fejlesztési pályázatra június közepéig 111 pályázat érkezett be az Informatikai és Hírközlési Minisztérium pályázatainak kezelésére, kiemelt informatikai projektjeinek bonyolítására létrehozott szervezethez, az IT Információs Társadalom Kht-hoz.

A cégek, szervezetek és önkormányzatok az e-gazdaság, az információs (digitális tartalom) iparág, valamint az e-közigazgatás fejlesztésére, továbbá a szélessávú távközlési infrastruktúra bővítésére mintegy 10,4 milliárd forintnyi támogatást igényeltek. Az adatok szerint mostanáig az e-gazdaság fejlesztésére, az e-kereskedelem ösztönzésére kiírt pályázat bizonyult a legnépszerűbbnek, összesen 49 cég nyújtott be ilyen céllal pályamunkát. A legtöbb támogatást, 8,9 milliárd forintot azonban az a 28 önkormányzat kérte, amely információ-szolgáltató tevékenységét fejlesztené.

A kis- és középvállalkozások üzleti tartalomfejlesztéséhez 16, a tartalomipari és közcélú tartalomszolgáltatás korszerűsítéséhez pedig 9 cég szeretne támogatást kapni. Az önkormányzati adatvagyon másodlagos hasznosítását szolgáló keret felhasználására azonban még egyetlen helyhatóság sem jelentkezett. Magyarország üzletileg kevésbé vonzó településein a szélessávú internet-infrastruktúra kiépítéséhez és a szolgáltatás beindításához kilenc vállalkozás igényelt uniós forrásokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!