SG.hu

Digitális Színház a Millenáris Parkban

Hazánk 2004. május 1-jén az Európai Unió tagja lesz. A csatlakozás kapcsán 2004. április 27. és május 2. között az Informatikai és Hírközlési Minisztérium sokszínű programsorozattal várja az érdeklődőket a Millenáris Parkban.

A rendezvénysorozaton a Jövő Háza bemutatkozó programjai, a gyerek- és zenei programok, az ingyenes internetezési lehetőség mellett egy új, Magyarországon még nem látott színházi kezdeményezést is bemutatnak. A Digitális Színház érdekessége, hogy a színészek több helyszínen játszanak, a darabhoz kapcsolódó képeket pedig interneten juttatják el a nézőkhöz. A világháló és a színház e különleges kapcsolatát az Új Színház-beli Csehov szerelemei c. darabon keresztül mutatják be a közönségnek. A Kiss Csaba rendezésében színre vitt, Györgyi Anna és Kulka János szereplésével fémjelzett darab talán nem is lehetne alkalmasabb ennek az újszerű technikai megoldásnak a bemutatására, hisz a darabban eleve olyan mondatok hangzanak el, melyeket egymástól távol lévő emberek mondanak, üzennek egymásnak, ezúttal a világhálón keresztül.

Az ingyenesen látogatható előadást április 28-án, szerdán 20.30 órától és 29-én, csütörtökön 23 órától tekinthetik meg a Fogadóban. Az első előadás előtt, április 28-án, szerdán 20.00 órakor egy beszélgetésre is lesz, melyen Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, Koncz Erika, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának helyettes államtitkára, Körmendy Ferenc, a Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke és Kiss Csaba, a darab rendezője vesz részt.

A beszélgetés időpontja: 2004. április 28. (szerda) 20.00 óra
Az előadás időpontja: 2004. április 28. (szerda) 20.30 óra
Helyszíne: Millenáris Park, Fogadó épület Budapest, II., Fény u

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!