SG.hu

Ingyenes internet a nagyvárosokban az IHM-től

Az Európai Unióhoz való csatlakozás kapcsán, az országos programok részeként, 10 napon át ingyenes internetezési lehetőséget biztosít a megyei jogú városok főterein az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM).

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2004. április 27. és 2004. május 2. között a Millenáris Parkban rendezi meg az európai uniós csatlakozáshoz kapcsolódó rendezvénysorozatát. Az esemény ideje alatt az érdeklődőket ingyenes internetezési lehetőség, gyermekprogramok, a Jövő Háza látványos bemutatkozó programjai valamint számos egyéb kulturális rendezvény várja.

Ezenkívül a minisztérium is hozzájárul a Csatlakozás történelmi eseményének méltó megünnepléséhez azzal, hogy az országot virtuálisan is közelebb viszi Európához erre az időre. Ennek megfelelően: a megyei jogú városok központi területein 50 négyzetméteres sátrakat állítanak fel, sátranként 7 db számítógéppel, melyekben az IHM ingyenes, szélessávú internetezési lehetőséget kínál a járókelőknek.

Az internetezési lehetőséget természetesen azok is kihasználhatják, akik erre alkalmas, vezeték nélküli hálózati hozzáférést biztosító eszközökkel (WiFi) rendelkeznek. A programok a városi rendezvényekhez igazodnak, de természetesen a sátrakban kisebb, informatív és oktató jellegű napi programok is megrendezésre kerülnek, különböző korosztályokat megcélozva. Így a szervezők mindenkit sok szeretettel várnak az óvodásoktól egészen a nagymamákig. A program április 23-tól május 2-ig tart.

A programban résztvevő települések:

Békéscsaba, Sétáló utca, Andrássy u. 3., Széchenyi Közgazdasági Szakközépiskola
Debrecen, Kossuth tér, Polgármesteri Hivatal
Dunaújváros, "Mozi tér", Dózsa György mozi előtti tér
Eger, Eszterházy tér, Főiskola
Érd, Ritmus áruház előtti parkoló
Győr, Honvéd liget pályaudvar
Hódmezővásárhely, Fő tér, Polgármesteri Hivatal
Kaposvár, Fő tér, Városháza környéke
Kecskemét, Erdélyi Ferenc művelődési ház és Művészeti Iskola, Szabadság tér
Miskolc, Városháza tér, Városháza
Nagykanizsa, Erzsébet tér, városháza
Nyíregyháza, Város főtere, Városháza
Pécs, Széchenyi tér, Városháza
Salgótarján, Balassi B. könyvtár, 3100 Salgótarján, Kassai sor 2.
Sopron, Liszt Ferenc Kulturális konferencia központ, terasz
Szeged, Fő tér, Polg Mest Hivatal
Szekszárd, Liszt tér, Vállalkozók háza, Augusz Imre u. 1-3.
Székesfehérvár, Városház tér, Városháza
Szolnok, Hild Viktor tér, Művelődési Központ
Szombathely, Fő tér, Művészetek háza
Tatabánya, Szent Borbála tér, Közösségi ház
Veszprém, Kossuth u., 20 emeletes toronyház, 20. emelet, Kossuth u. 10.
Zalaegerszeg, Dísz tér, Polgármesteri Hivatal

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HUmanEmber41st #7
    Esztergomban már 1.5 éve van ADSL, két szolgáltatótól. Tőlünk 20 km- re Piliscséven hiába kéri a település lakóinak nagy része, senki nem hajkandó betelepíteni a technikát....
    Meg aki nem ért hozzá, az nem is tud egy magyar oldalt sem fejből..Nálunk is volt egy ilyen pavilon felállítva a vásárban, de csak egy-két gyermek és fiatal ült bele.. amúgy meg üresen állt.... Akkor lenne itt igazi
    e- magyararország, ha annyiba kerülne a szélessáv, mint a németeknél havi7-8 E.Ft ba, és nem 512, hanem 1,5-3MB sávszél...ja, és nem csak a városokban hanem mindenhol!!!!
  • crx #5
    A mi városunk is bene van a felsorolásba én kiváncsi lenék arra a gyors internet használatra lehet hogy kb ugy fog kinézni hogy egy adsl vonalat felosztanak arra a 7 gépre kb.