Rónai György

Harc a tökéletes mobiltelefonért

Egyetlen eszköz, amely képes egy laptop, egy személyi organizátor, és egy mobil telefon tudását magában hordozni, már talán nem is olyan távoli jövő.

A Sony Ericsson új eszköze csak egy példa, és a jövő többi mobiltelefonját is bemutatatták a héten Svájcban megrendezett ITU Telecom World konfenrencián.

A négyévenként megrendezett konferencián a résztvevőknek ez jelenti a legnagyobb kihívást, kitalálni azt a tudáskombinációt amelyre a felhasználóknak egy eszközben szüksége van és meg is valósítható. Például a NEC még mindig nem találta ki teljesen, mi is ez az összeállítás, azonban biztosak benne, hogy a valósidejű televízió egyike ezen szolgáltatásoknak. Azonban még ennek ellenére is egy ilyen szolgáltatással rendelkező telefon megjelenése csupán egy év múlva várható.


A még e hónapban piacra kerülő Toshiba által gyártott "Au" globális helymeghatározással akar hódítani

A Nokia kifejezetten játékra szánt telefonja az N-Gage már a piacon van, a konkurencia, nevezetesen a Microsoft, a Motorola és az Orange közös termékét a "Smart Phone"-t hétfőn mutatta be Genfben. Ez a készülék a felhasználók számára vezeték nélküli szinkronizálást tesz lehetővé a PC-vel, valamint letöltésre és emailezésre is alkalmas. A Microsoft embere, Pieter Knook a következőket mondta el: "Minden ember adatokra építi a vállalkozását, az üzleti ügyeit ezekre alapozza, és pontosan ezek mobil elérhetősége amiért most beszállunk a mobil piacba."


A Sony Ericsson a játékok kezelését megkönnyítő, külön rácsatolható szerkezettel próbálkozik


A Nokia inkább külön tenyérgépet készített; a 3650-es alapjaira épített N-Gage-dzsel akarja meghódítani a játékosokat

Pontosan ez az adatközpontú üzleti élet volt az, amely a Japán NTT DoCoMo I-Modeját olyan népszerűvé, és sikeressé tette. "Az I-mode erőssége kifejezetten a mobil webhozzáférésben rejlik, és a forgalom 85 %-át teszi ki, míg az emailezés például csak 15 %-ot." - mondta el Keiji Tchaikawa, a cég elnöke. "Amikor a 3G mobiltelefonok érája elérkezik, nagyobb átviteli sebességet biztosítva, egyre fontosabbá fog válni a web elérhetősége a felhasználók számára."


A Mitsubishi harmadik generációs videókamerás mobiltelefonja


Ugyanaz kicsit másképp a Sanyótól: 2,2"-os LCD-s digitális tévés telefon

Egyesek azonban szkeptikusak azt illetően, hogy valóban létezhet e a tökéletes mobiltelefon, és nem fog e az egyre több szolgáltatás a minőség túlzott rovására menni, és a készülékek használhatatlan bonyolultságához vezetni. Jacopo Bargellini az Activától úgy írta le, mintha a tökéletes embert kellene megalkotni, ami ugyancsak lehetetlen. "Nem lehetséges. Lehet egy, ami praktikus, egy ami szimpatikus, és még egy, ami nem túl nagy tudású; az a probléma, hogy nem lehet egy eszközben mindent megvalósítani, tehát nem ez a jövő."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IrkaBirka #13
    erre a cikkre sem 20 évesek reagáltak, csak néhányan azt hitték :)
  • Csiszi #10
    "Egyetlen eszköz, amely képes egy laptop, egy személyi organizátor, és egy mobil telefon tudását magában hordozni, már talán nem is olyan távoli jövő."

    "Egyesek azonban szkeptikusak azt illetően, hogy valóban létezhet e a tökéletes mobiltelefon, és nem fog e az egyre több szolgáltatás a minőség túlzott rovására menni, és a készülékek használhatatlan bonyolultságához vezetni. "


    Személyi organizátor? Még jó hogy nem perszonális organizátor... Igazán nem szeretnék negatív lenni, de muszáj ennyire tükörfordítást csinálni? És hangsúlyozom nem a fordítás ténye a baj, inkább a magyartalan mondatok...
  • BarnaMedve #8
    güá: Én is fiatal vagyok 31 éves. Emlészem 10 ével ezelőtt amkor a nyomda iparban üzletkötösködtem, olyan baromi nehéz volt összehozni egy normális üzletet. Az otp-ben dolgozó felségem munkahelyi telefonszámán keresztül kelet üzengetnem az asszonyal és neki kellett fogadni a válaszokat is! Iszonyú döcögös volt, azért mégis kerestünk egy kis pénzt. Pont a napokban beszéltünk róla, ha akkor lett volna mobil telefonom, mára már többszörös milliomos lennék!
  • Lion #3
    hmm... relative... vizuális telefon beszélgetésbe van jövQ annak még van értelme