JohnnyCage

A Samsung kitiltja a kamera-mobilokat gyáraiból

A dél-koreai óriás kitiltja az egyre népszerűbb kamera-mobilokat egyes gyáraiból és fejlesztőközpontjaiból, mert attól tart, hogy a készülékekkel üzleti titkok kerülhetnek illetéktelenek kezébe.

Némileg ironikus, hogy a társaság éppen a digitális kamerával rendelkező mobiltelefon készülékek egyik vezető gyártója.

A Samsung a társaság közelménye szerint július 14-étől nem engedélyezi a kamera-mobilok bevitelét, illetve használatát félvezető-, LCD-, és szórakoztató elektronikai gyáraiban, hogy elkerülje az esetleges ipari kémkedésből adódó károkat. A tiltás ráadásul a társaság dolgozóira, illetve a gyárak látogatóira is vonatkozik.

"Egyesek szerint a kamera-mobilok kitiltásával megsértjük a dolgozók jogait, hogy ilyen készüléket vásároljanak. A legújabb gyártási eljárásokhoz kapcsolódó üzleti titkok kijutásának kockázata azonban olyan nagy, hogy mégis a lépés végrehajtása mellett döntöttünk" - mondta a Samsung egyik vezetője a Korea Heraldnak. A lap szerint a tiltás nem fog vonatkozni arra a gyárra, ahol a társaság saját kamera-mobiljai is készülnek.

A Samsung aggodalmai azonban egyáltalán nem egyedülállóak. A közelmúltban számos társaság hasonló problémákat fedezett fel a kamera-mobilok használatával kapcsolatban. A digitális kamerával rendelkező mobiltelefonok azonban nem csak az IT ipar számára okozhatnak gondot. A japán lapkiadók számára újabban például az is bevételkiesést okoz, hogy a felhasználók az újságárusoknál lefényképezik az általuk érdekesnek talált cikkeket, és a lap megvásárlása nélkül, a fotóról olvassák el azokat otthonukban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)