JohnnyCage

Ezer százalékkal nőtt a Symbian alapú telefonok piaca

Az intelligens mobiltelefonok egyre növekvő népszerűségének egyik legnagyobb nyertese a Symbian, amely tízszeresére növelte a társaság operációs rendszerére épülő mobiltelefonok eladásait.

Az idei év első felében mintegy 2,68 millió intelligens mobiltelefon (smartphone) készüléket adtak el a gyártók világszerte a Symbian OS operációs rendszerrel. Ez több, mint 1000 százalékos növekedés a 2002 első felében eladott 230 ezer darabhoz képest.

Az idei évet tekintve is igen lendületesnek mutatkozik a növekedés, hiszen az év első három hónapjában eladott 1,18 millió készüléknél az áprilistól júniusig tartó időszakban már 27 százalékkal több Symbian alapú smartphone készüléket vásároltak a felhasználók.

Méginkább meglepőek lehetnek az adatok annak fényében, hogy ezeket a kimagasló eladási adatokat mindössze tíz Symbian alapú mobiltelefon érte el, jelenleg ugyanis ennyi készüléktípus alkalmazza a mobiltelefon operációs rendszert. Mint David Levin, a vezető mobiltelefon gyártók tulajdonában lévő brit Symbian vezérigazgatója elmondta, a társaság operációs rendszerét alkalmazó kilenc gyártó a közeljövőben 26 új készüléket tervez kiadni a Symbian OS-re.

Egyes, meg nem erősített hírforrások szerint a vezető mobilgyártók közül egyedül a Motorola mondott le a Symbian OS alapú készülékek gyártásától, és a közeljövőben várhatóan a Microsoft Windows Mobile 2003 For Smartphones operációs rendszerre készül egy intelligens mobiltelefont építeni.

A Motorola Symbian alapú A920 3G mobiltelefonjának a társaság korábbi közleménye szerint az elkövetkező hónapokban kellene megjelennie.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zippofcy #2
    Symbian rulez ... olyan jo hogy par honapja meg en is vettem egyet.
  • Bonewerkz #1
    csak nehogy felvasarolja ezt is a majkrozoft osz legyen