JohnnyCage

Népszerűek a kamera-mobilok Európában

A beépített digitális kamerával rendelkező mobiltelefonok óriási népszerűségnek örvendenek az öreg kontinensen, állítja a Canalys piackutató cég, amely szerint a készülékek második negyedéves eladásai 166 százalékkal emelkedtek.

A Canalys szerint a digitális kamerával szerelt mobiltelefonok új színt visznek az európai mobilpiacra, és a tavalyi év azonos időszakához viszonyított 166 százalékos növekedés a második negyedévben rendkívül ígéretes adat a szegmensről.

Az idei év második negyedében közel 3,9 millió darab kamera-mobil talált vásárlóra Európában, amely óriási növekedés a tavalyi év második három hónapos időszakának 1,4 millió darabos eredményéhez képest. A szegmens dinamikus növekedését még értékesebbé teszi a tény, hogy a teljes mobilpiac Európában meglehetősen telített, és jelenleg csak stagnál, állítja a Canalys.


Siemens ST55 és Sony Ericsson P800

A piackutató cég szerint a szegmensben az is rendkívül bíztató, hogy a csúcskategóriás, meglehetősen drága kamera-mobilok éppúgy népszerűek, mint az olcsóbb változatok. A Canalys szerint ezen utóbbi modellek azonban veszélyt is jelentenek, mivel a mobilszolgáltatók az előfizetéses készülékekhez adott árkedvezmény csökkentése, illetve az új multimédiás szolgáltatások népszerűsítése érdekében ezen változatokat igyekeznek elterjeszteni.

A társaság szerint a piacvezető finn Nokiának egyelőre nincs oka aggódni, hiszen a digitális kamerával rendelkező mobilok piacának 42,6 százalékát tudhatta magáénak a második negyedévben. A második helyen a Sony Ericsson áll 22,1 százalékkal, a harmadik Samsung részesedése pedig 10,5 százalék. A dobogósok mögött a Sharpnak (9,7 %), és a Panasonic-nak (7,4 %) van még jelentősebb részesedése, a többi gyártó együttesen is csak 7,7 százalékot képvisel a szegmensben.

Meglepő módon az amerikai Motorola is ezen utóbbi cégek között kullog, pedig a társaság a teljes mobiltelefon piacon a Nokia elsőszámú riválisa.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #7
    a jövőben egy star trek szerü kézi eszköze lesz mindenkinek

    pda+mobiltelefon+fényképezőgép + esetleg videokamera is

    ez kb. 5 éven belül megvalósul
  • gyraph #5
    Az a baj hogy lassacskán csak kamerás mobilt lehet kapni...pedig nekem se kell...semmi értelmét nem látom.
  • pakura #3
    Érdekes, épp a napokban olvastam egy hasonló felmérést mely szerint nem mennek a kamerás mobilok.

    Egyébként én még mindig képtelen vagyok felfogni, hogy minek kamera egy telefonba, nincs semmi motivációm, hogy ilyet vegyek.
  • Herds #1
    jollenne nekem is egy ilyen sony-ericsson p800as :)