JohnnyCage

Az LG is bekerült az öt vezető mobilgyártó körébe

Dél-Korea második legnagyobb mobilgyártója, az LG Electronics is bekerült a világ öt vezető mobiltelefon gyártójának körébe, megelőzve ezzel a Sony Ericssont.

A Strategy Analitics piackutató cég jelentése szerint az idei év első negyedében a dél-koreai gyártók közül nem csak a Samsung Electronics-nak sikerült az öt legnagyobb mobilgyártó körében végeznie, de az LG Electronics is bekerült az elitbe, a hatodik helyre szorítva ezzel a Sony Ericssont. A tegnap kiadott jelentésből emellett az is kiderült, hogy az első negyedévben csak a Samsung, valamint az LG tudta növelni piaci részesedését az öt vezető mobilgyártó közül. A piacvezető finn Nokia, az amerikai Motorola, valamint a német Siemens egyaránt veszített piaci részesedéséből.


Néhány LG mobiltelefon

"A Samsung és az LG jókora lendületet szerzett, és ezt a lendületet igen nehéz megfékezni. A Siemens és a Motorola ezzel szemben jelentős részesedést veszített frissítést igénylő termékskálája miatt" - mondta Neil Mawston, a Strategy Analytics egyik elemzője. A Nokia számos színes kijelzős telefont adott ki az első negyedévben, amelyek között több digitális kamerával is rendelkezik. Ezek az újdonságok a piackutató cég szerint várhatóan a közeljövőben fogják kifejteni hatásukat a társaság eredményeire.

A mobiltelefon iparral foglalkozó Strategy Analytics arra is rámutatott jelentésében, hogy a mobiltelefon eladások az első negyedévben jelentősen felülmúlták a gyártók várakozásait. A piackutató cég szerint a gyártók a vizsgált időszakban mintegy 108 millió mobiltelefont szállítottak a forgalmazóknak, amelyek azonban 113 millió készüléket értékesítettek. A Nokia ezzel szemben arra számított, hogy a felhasználók mintegy 98 millió mobiltelefont vásárolnak az időszakban.

A növekedés többek között számos kisebb gyártó előretörésével ment végbe. "Az első negyedéves eladásokat a Kínai Új Év ünnepe is fellendítette, amelynek következtében számos kínai gyártó került fel a TOP 15-be" - mondta Mawston.

Ami az egyes technológiákat illeti, a CDMA szabványú mobilok eladásai 49 százalékkal növekedtek az időszakban, miközben a GSM változatok eladásai alig 13 százalékkal lendültek fel. Ez részben meg is magyarázza a CDMA mobilok piacán igen erős Samsung előretörését. A társaság emellett igen erőteljes marketingtevékenységet folytatott, és számos felsőkategóriás modellt adott ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • daniferi #2
    Ez a harmadik tényleg jól néz ki :)
  • daniferi #2
    Ez a harmadik tényleg jól néz ki :)
  • Close #1
    Ez a bal oldali, meg a harmadik elég pöpecnek tűnik. :-)