SG.hu

IHM az Internethajón

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter a ma indult Internethajó rendezvény első programpontjaként emléklapot adott át Kontor Kornéliának és Mátyás Péternek. A két fiatal az ITU (Nemzetközi Távközlési Egyesület) pályázat nyerteseiként meghívást kapott a svájci Genfben rendezett ITU Telecom World konferencia Ifjúsági Fórumán való részvételre.

A Miniszter ezt követő "eEurope - Az Európai Unió és az informatikai kihívások" című előadásában hangsúlyozta, 2003 fordulatot hozott az internet hazai elterjedésében. Különösen örvendetesnek nevezte, hogy a szélessávú kapcsolatok aránya az uniós átlagot jóval meghaladó mértékben bővül. Ezt követően röviden ismertette a hamarosan a Kormány elé kerülő Magyar Információs Társadalom Stratégiát, majd beszélt az IHM legfontosabb kezdeményezéseiről, így a Hírközlési Törvényt felváltó, az uniós szabályozással harmonizáló két új törvényről: az Elektronikus Hírközlési Törvényről és a Posta Törvényről, melyeket idén ősszel tárgyal az Országgyűlés.

Az előadást követően Kovács Kálmán, az Oracle Hungary ügyvezető igazgatójával, Füzes Péterrel közösen bejelentette az Oracle Adattárház Nearshore Center magyarországi létrehozását. Az Adattárház és Üzleti Intelligencia rendszerek építésére szakosodott szervezet az Oracle Hungary részeként fog működni, magasan képzett informatikai szakemberek alkalmazásával. A dolgozók létszáma két év alatt eléri majd az 50 főt. Az Oracle a központ létrehozásával a Magyarországon felhalmozódott szaktudást és szakmai tapasztalatokat kívánja hasznosítani más európai leányvállalatainál, úgy, hogy a magyarországi foglalkoztatásnak köszönhetően a szürkeállomány hazánkban marad. A központ még szeptemberben megkezdi működését.

Csepeli György, az IHM politikai államtitkára az Internethajóval párhuzamosan futó Médiahajó rendezvényen részt vett a kistérségek kultúrájával foglakozó kerekasztal-beszélgetésen. Az államtitkár ezt követően az Internethajón tartott előadást, amelyben a gyerekeknek az internet terjedésében játszott szerepéről beszélt. Csepeli György elmondta, az internet kapcsán megfordult a hagyományos tutoriális rendszer: internetezni nem a felnőttek tanítják a gyerekeket, hanem a gyerekek a felnőtteket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!