SG.hu

Szakmai Nap az IHM-ben a Magyar Információs Társadalom Stratégia megvitatására

Az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban a szakma előtt bemutatták, majd megvitatták a Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) hamarosan kormány elé kerülő tervezetét.

A kormány határozata alapján 2003. elején alakult meg az Információs Társadalom Koordinációs Tárcaközi Bizottság, amelynek feladata a kormány információs társadalommal összefüggő tevékenységének egységes mederbe terelése. Ennek keretében rendezték meg 2003. szeptember 18-án a MITS Szakmai Napotf, ahol az ITKTB tagjai mellett számos szakmai, társadalmi szervezet, illetve intézmény és vállalat képviseltette magát.

Az esemény megnyitó előadásában Dr. Bakonyi Péter, az IHM Információs Társadalom Stratégia helyettes államtitkára tájékoztatott a MITS készítésének folyamatáról. Ezt követően Baja Ferenc, a MEH Társadalmi Kapcsolatokért és a Kormányzati Informatikáért felelős politikai államtitkára ismertette az eKormányzat 2005 Stratégiát és Programot. Végül a MITS bemutatása következett az IHM és a szaktárcák szakembereinek előadásaiban.

A MITS tervezése során a tárcák és több országos hatáskörű kormányzati szervezet az IHM ajánlása alapján, az európai uniós követelmények és a Nemzeti Fejlesztési Terv figyelembe vételével írták le az ágazati szempontoknak megfelelő információs társadalom vonatkozású stratégiai és cselekvési terveket. A széleskörű társadalmi vitát követően az ITKTB és az IHM október végén terjeszti a kormány elé a Magyar Információs Társadalom Stratégiát, amely 2004-2006 folyamán a kormányzati intézkedési és cselekvési tervek alapjául szolgál.

A Szakmai Napon elhangzott előadások, valamint a bizottságok munkájával kapcsolatos dokumentumok és más fontos információk megtalálhatók a www.itktb.hu webcímen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!