JohnnyCage

A notebook merevlemezek piacát célozza a WD

A merevlemezeket gyártó Western Digital fontolóra vette a notebookokba szánt kisméretű merevlemezek piacára való belépést, közölte a társaság egyik vezetője.

A Lake Forest-i (Kalifornia) székhelyű merevlemezgyártó jelenleg asztali számítógépekbe, és szerverekbe készít merevlemezes mehajtókat, a társaság kínálatából azonban hiányoznak a notebookokba szánt modellek. Mint Steve Wilkins, a Western Digital vállalati megoldásokkal foglalkozó marketingigazgatója azonban elmondta, a társaság a közelmúltban notebook merevlemezek fejlesztésébe kezdett, és rövid időn belül piacra dobhatja első mobil merevlemezcsaládját, amennyiben az igazgatóság úgy dönt.

Bár a társaság ezidáig még nem készített prototípust a notebook modellekből, a mobil változatok fejlesztése, valamint a kapcsolódó háttérmunka már megkezdődött, közölte Wilkins. "Igazából már csak az a kérdés, mikor adjuk ki a sorozatot, amennyiben a mobil merevlemezek piacára való belépés mellett döntünk" - mondta a vezető.

A notebook meghajtók piaca meglehetősen vonzó szegmens a gyártók számára. Bár a merevlemez szállítások döntő részét továbbra is az asztali és szerver modellek képezik, a mobil szegmens igen lendületesen növekszik. Az IDC piackutató cég jelentése szerint a 2002-ben leszállított mintegy 136 millió merevlemez 23,5 százalékát képviselték a notebook modellek.

Matt Massengill, a Western Digital vezérigazgatója a múlt hónapban megrendezett IDC konferencián beszélt először a társaság notebook piaci terveiről.

Bár a notebook merevlemez szegmensbe való belépés többletnyereséget hozhat a WD számára, a társaság komoly kockázatot is vállalna egy ilyen lépéssel, mivel a mobil merevlemezek piacán rendkívül kiélezett konkurenciaharc folyik. A társaság egyik fő riválisa, a Seagate Technology éppen a napokban lépett be a notebook merevlemezek piacára új Momentus termékcsaládjával. A Seagate szerint a notebook gyártók érdeklődése jelentős a társaság új termékei iránt, mivel a cégek többsége asztali PC-iben is alkalmazza a Seagate merevlemezeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!