JohnnyCage

A Seagate és a WD is 1 évre csökkenti a garanciát

Miután a Maxtor a közelmúltban bejelentette, hogy három évről egyre csökkenti merevlemezeinek garanciáját, a rivális Seagate és Western Digital cégek is hasonló lépésre szánták el magukat.

A Western Digital Caviar merevlemez-sorozat garanciaideje az eddigi három évről egyre csökken. A Caviar SE (Special Edition) modellekre a gyártó továbbra is három év teljes körű garanciát vállal.

A Seagate Barracuda IV és V meghajtócsaládjának garanciaideje a jelenlegi három évről szintén egy évre csökken. "A Seagate értesíti vásárlóit, hogy a társaság október 1-jétől összes asztali, illetve magánfelhasználóknak szánt merevlemezét egy év korlátozott garanciával hozza forgalomba. A változás minden jelenlegi modellt érint, és azokra a meghajtókra vonatkozik, amelyeket a társaság október 1-jén, vagy azután szállít le. A vállalati felhasználókat célzó modellek garanciaideje nem változik csakúgy, mint ahogy a garancia érvényesítésével kapcsolatos egyéb feltételek sem módosulnak" - áll a társaság közleményében.

"A garanciaidővel kapcsolatos változás lehetővé teszi, hogy a Seagate továbbra is a rendkívül kiélezett konkurenciaharc által övezett asztali merevlemez piac egy vezető képviselője maradjon innovatív, megbízható, és költséghatékony meghajtóival. A Seagate továbbra is olyan csúcstechnológiájú megoldásokat kíván alkalmazni merevlemezeiben, mint a SoftSonic folyadék csapágyazású motorok, a G-Force Protection, és egyéb 3D Defense Systems technológiák, amelyek lehetővé teszik, hogy a társaság meghajtói továbbra is igen megbízhatóan teljesítsenek."

A merevlemezgyártók a jelek szerint költségeiket szeretnék lecsökkenteni a garanciaidő egy évre való módosításával. A társaságok az utóbbi időben egyre nehezebb helyzetbe kerültek, mivel évről évre óriási összegeket kénytelenek a fejlesztésre áldozni azért, hogy versenyben maradhassanak, miközben a meghajtók ára és piaci keresletük folyamatosan zuhan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • harcu #8
    Nos, nekem a Quantunm AS 20 GB 7200-asb vinyom a garancia lejartanak napjan kepezte at magat professzionalis levelnehezeknek, azaz tonkrement. Most van egy Maxtorom. Egy ilyen a ceges gepben elt 4 honapot. Szoval ne nagyon bizzatok a vinyokban, es archivaljatok rendszeresen.
    Nem olyanok mar ezek ,mint a regiek. A fordulatszam es az elettartam forditottan aranyos, szorzatuk allando. Manapsag egyre gyorsulnak a vinyok....
  • Devla #5
    Olvasd el talan a cikket. Csak azokra vonatkozik, amiket okt. 1 utan szallit le a gyarto.
  • Orgi #4
    Éppen vinyóvásárlás előtt állok. Ha jól értem, akkor ha szeptemberben veszem meg olyan helyen, ami 3 év garit ad (pl felhasználók), akkor arra még 3 év gari van? Nem fogják kitalálni a boltban, hogy csak 1?Vagy nem mondhatják mondjuk 2 év múlva, hogy bocsi, erre a gyár csak 1 évet ad már és sorry?
  • atee #3
    A tobbseg eddig is csak 1 ev garival tudta megvenni...