JohnnyCage

A Seagate cáfolja merevlemezeinek visszahívását

Egyes tajvani hírforrások a napokban bejelentették, hogy a Seagate, Maxtor, és Hitachi Global Storage gyártók visszahívják egyes, Kínában gyártott 40 és 80 GB-os merevlemezeiket egy gyártási hiba miatt.

A hírforrások szerint a gyártók mintegy 12-15 ezer hibás merevlemezes meghajtót szállítottak Tajvanba, illetve bizonytalan mennyiséget más piacokra. Az amerikai Seagate Technology szóvivője azonban cáfolta, hogy a társaság merevlemezeivel probléma lenne, és vissza kellene hívni azokat. A gyártó a szóvivő szerint jelenleg semmilyen merevlemezére nem hirdet visszahívást, így a hírforrások által említett, Kínában készülő, 40 és 80 GB-os modellekre sem.

"Alapjában véve is nevetséges olyan kijelentést tenni, amely szerint mind a négy vezető merevlemezgyártó termékeit azonos hiba miatt kellene visszahívni" - mondta a szóvivő. A jelentés valójában csak három gyártó termékeit említi, egész pontosan a Seagate, Maxtor, és Hitachi céget. A Western Digital a jelentés szerint nem érintett a problémában, mivel nem is gyárt merevlemezeket Kínában. A társaságnak Malajziában és Thaiföldön vannak merevlemezgyárai.

A tajvani forgalmazók szerint a hibás merevlemezek áprilistól kerültek forgalomba, és nagyszámú hibás szektort tartalmaznak, valamint formázásuk során is gyakran probléma merül fel. A meghajtók a jelentés szerint ugyanazon kínai forrásból származnak.

Az említett gyártók közül a Maxtor jelenleg csak Szingapúrban gyárt merevlemezeket, a társaság Suzhou-i (Kína) merevlemezgyára még csak most épül, a termelést pedig 2004 második felében kezdi meg. A Maxtor és a Hitachi egyelőre nem kommentálta a hírt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!