Spencer

A Sonic Foundry eladta zenei szoftver termékcsaládját

Az egyre nagyobb veszteségek, valamint a sokkal nagyobb versenytársak ellen folytatott egyre keményebb konkurenciaharc arra késztették a Sonic Foundry vezetőit, hogy a cég asztali audio és zenei szoftver termékcsaládját eladják a Sony Pictures Digitalnak. A Sonic Foundry szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a Sony Pictures Digital a termékcsaládért mintegy 18 millió dollárt fizetett és bizonyos kötelezettségeket vállalt vele kapcsolatban.

A jelen pillanatban még a részvényesek beleegyezésére váró adásvételi szerződés értelmében a Sonic Foundry eladta az Acid nevezetű zenekészítő szoftvert, a többsávos zenei és video szerkesztésre alkalmas Vegas programot, valamint a népszerű zeneszerkesztő szoftvert, a Sound Forge-ot. A szerződő felek megállapodtak egymással, hogy amennyiben a részvényesek áldásukat adják az ügyletre, a Sony Pictures Digital tovább fogja vinni a termékcsaládot, tehát nem kell attól tartanunk, hogy az említett szoftverek szépen lassan esetlegesen eltűnnének a piacról. A Sonic Foundry jelenleg egyébként megközelítőleg 190 alkalmazottat foglalkoztat, akik közül 70-en a szerződés ratifikálását követően a Sony-nál dolgoznak majd tovább.


Sound Forge

Rimas Buinevicius, a madisoni (Wisconsin) székhelyű Sonic Foundry elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy cége természetesen továbbra is működni fog, csak mostantól már nem zenei szoftverek fejlesztésével fog foglalkozni, hanem áthelyezi a hangsúlyt a web alapú, prezentációs és adatbázis alkalmazások fejlesztésére. Buinevicius utalt arra, hogy a Sonic Foundry megújulóban lévő termékskálájának első tagja az az immár kilenc hónapja forgalomban lévő MediaSite Live Web nevezetű szoftver, mely a különböző prezentációs és streaming video munkák készítését segíti elő.

A Sonic Foundry vezetője ezenkívül elárulta, hogy cége a Media Services nevezetű részlegét is eladta. Ezen részleg hatmillió dolláros áron talált vevőre, azonban Buinevicius azzal kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni, hogy a különböző digitális anyagok helyreállításával, illetve digitális enkódolással foglalkozó Media Services-t mely vállalat vásárolta fel. Buinevicius elmondta, hogy a Sonic Foundry az elmúlt időkben jelentős veszteségeket halmozott fel, így a mostani 18+6 millió dolláros bevétel nélkül lényegében nem tudta volna folytatni működését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Munch #3
    Sajnos hivatalos helyeken, ahol ezzel kell dolgozni, muszály megvenni. :(
  • Benedekco #2
    ha a SONY humoros árral lep+ bennünket akkor m1ek WAREZ-ra vagy astalavistára :)
  • b #1
    no, ez hír! a cikk lényege: a srácúr kiszedte a dohányt a cégéből. ami nekünk fontos, hogy most kell bevásárolni száundfordzsból mielőtt a sony egy meglepő és mulatságos árat nem ír a dobozra.